Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ

Κύριε πρόεδρε

Το χειρότερο, μετά από μια αποτυχία του Ολυμπιακού, είναι η… ετυμηγορία των «προπονητών».

Όλοι ξέρουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

Όλοι το ‘χαν πει…

Όλοι έχουν το καλύτερο σχέδιο για την ομάδα.

Δεν θα πω το κλασικό και… πολυφορεμένο:

«Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 3-0 και ήρθε 3-3, φαντάζεστε τι θα ‘χε γίνει αν στη θέση της ήταν ο Ολυμπιακός; Και είχε τον Κλοπ».

Δεν είναι λογική αυτή.

Το πρόβλημα με τον Ολυμπιακό που είδα εγώ στην Πορτογαλία, και όλοι μας φανταζόμαστε, είναι πως στο γήπεδο κατέβηκε κάποια ομάδα που ΔΕΝ ήταν Ολυμπιακός!

Μια φύση επιθετική και ιστορικά φαντεζί ομάδα δεν πάει να παίξει εκτός με το νεόφερτο (σαν σύστημα δηλαδή) 4-6-0.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ αυτό το έργο. Ούτε η Αγία Ελεούσα στο Καραϊσκάκη δεν θα ‘παζει έτσι. Είναι θέμα εικόνας της ομάδας. Τι θα σκέφτηκαν οι Πορτογάλοι μ’ αυτή την εικόνα; Με ΜΗΔΕΝ, με επιθετικό τον… ΚΑΝΕΝΑ, εκτός κι αν θεωρούμε σέντερ φορ τον Φορτούνη, αλλά δεν είναι. Άρα, αν θέλαμε επιθετικό είχαμε άλλους.

Είναι λογική να πιστεύεις πως μια ομάδα που μαντρώνεται πίσω μπορεί κάποια στιγμή να βγει στην κόντρα και να… κλέψει ένα ματς;

Τέλος πάντων, το άσχημο είναι πως το ΠΙΣΤΕΨΑΝ 1500 οπαδοί και δεν το πίστεψαν οι της ομάδας προπονητές και παίκτες.

Το χειρότερο είναι, πως έχουμε ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ τη Σπόρτινγκ, μια ομάδα της μικρής Πορτογαλίας και έχουμε «μικρύνει» στο μυαλό μας τον Ολυμπιακό. Αυτόν που έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΝΙΚΕΣ εκτός!!!

Κι αν περάσει στους παίκτες η ψυχολογία του κατώτερου δύσκολα μπορείς να σταθείς σε ευρωπαϊκό γήπεδο.

Όχι, δεν είσαι δεύτερος, αλλοίμονο αν ΤΡΕΜΕΙΣ τη Σπόρτινγκ!!! Αν συμβαίνει αυτό δεν έχεις ομάδα, δεν έχεις προπονητές, δεν έχεις παίκτες και ο άνθρωπος που ΜΑΤΩΝΕΙ μέρα νύχτα για την ομάδα και λέγεται ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, παρά την πίκρα που του δίνουν όλοι αυτοί πρέπει να πάρει ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ χωρίς συναισθηματισμούς.

Με τρελαίνει πολλές φορές φέτος, η ΑΠΑΘΕΙΑ αυτής της ομάδας, κάποιων παικτών. Καλά δεν έχουν καταλάβει πως θεοί και δαίμονες, λασπολόγοι πρώτης γραμμής, πληρωμένες πέννες και όλη η ρωσική μαφία, με όποιο πρόσωπο και αν εκφράζεται, θέλουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ΕΚΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ;

Ειλικρινά εξοργίζομαι… Μ’ ένα πόδι έπρεπε να ‘ναι κι όμως να τα δίνουν όλα.

Δεν βλέπουν τους ζητιάνους του Παναθηναϊκού; Δεν ξυπνάει μέσα τους ο εγωισμός όταν τους ισοφαρίζει ο Λεβαδειακός ή χάνουν από τον Ατρόμητο;

Να τελειώνει κάποτε αυτή η ανόητη ψευτο-δικαιολογία «δεν έκαναν προετοιμασία με τον Χάσι». Από τότε 10 «προετοιμασίες» έχουν κάνει, ρωτήστε τους ειδικούς να σας πουν…

Ρωτάει ο δημοσιογράφος για το συγκεκριμένο ματς στην Πορτογαλία και απαντάει ο άλλος (όποιος άλλος τέλος πάντων…) «η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο πρώτο ματς». Ναι, ΟΚ, ενώ στη Λισσαβόνα πετάγαμε με… λεωφορείο προς το 0-0.

Λοιπόν, όσο οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ δεν ΒΛΕΠΟΥΝ τη μία και μοναδική αλήθεια και αναζητούν διαρκώς δικαιολογίες, κοροϊδεύουν και τον κ. Μαρινάκη και τους εαυτούς τους.

Να δούμε τον Ολυμπιακό να παίζει ένα ΣΤΑΘΕΡΟ σύστημα, να δούμε να καταθέτει ποδόσφαιρο αξιώσεων, να δούμε αυτοματισμούς απ’ αυτούς που έχει και η πιο μικρή ομάδα στη Λίγκα…

Όλες αυτές και όποιες άλλες διαπιστώσεις προκύπτουν πρέπει να εξεταστούν για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Υπάρχει χρόνος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Αρκεί να διαχειριστούμε σωστά την κρίση! Προϋπόθεση γι’ αυτό να ‘μαστε μια γροθιά!!!

 

Με σεβασμό