Στην εκπομπή του Ερασιτέχνη φιλοξενήθηκε η Κέλλυ Αραούζου, η οποία αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού, που κορυφώνεται με το ΟΠΕΝ της επόμενης εβδομάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κολυμβήτρια του Θρύλου, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι πάντα πρώτοι!

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Ο Ολυμπιακός στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων και ανοιχτής θάλασσας δεν έχει, δυστυχώς, αντίπαλο. Πιστέψτε με, το δυστυχώς το λέω με λύπη γιατί ο ανταγωνισμός θα βοηθούσε και εμάς. Ο προπονητής μας Νίκος Γέμελος έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων στον Ολυμπιακό η οποία έχει και μέλλον καθώς ακολουθούν και νέοι πρωταθλητές  όπως ο Φωκαϊδης, ο Νέγρης που μπορούν να ανταποκριθούν στο Open Water που είναι δύσκολο αγώνισμα με τεράστιες απαιτήσεις.  Αυτή την έλλειψη ανταγωνισμού τη συναντάμε και στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων στην πισίνα. Γίνονται τελικές σειρές όπου οι περισσότεροι κολυμβητές που έχουν προκριθεί είναι αθλητές του Ολυμπιακού. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Τώρα η προσοχή μας είναι στραμμένη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών και είναι χαρά μας που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Περιμένουμε σημαντικές διακρίσεις καθώς τα παιδιά που προετοιμάζονται για την κολύμβηση πισίνας στο  παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ουγγαρίας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα’ ναι το τελικό τεστ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να περάσουν οι μέρες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα’ χει μία διαφορετική αίγλη το εφετινό καθώς όπως προανέφερα θα γίνει στο ΟΑΚΑ που φιλοξένησε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το κολυμβητήριο που πληροί τις προϋποθέσεις για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το ΟΠΕΝ. Είμαι σίγουρη πως ο κόσμος που θα έρθει θα απολαύσει σπουδαίους αγώνες. Οι Ελληνες κολυμβητές και ειδικότερα η νέα γενιά έχει δείξει πως μπορεί να φέρει σπουδαίες διακρίσεις σε αυτές τις δύσκολες και για το αθλητισμό εποχές. Ως ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού έχουμε πίσω μας μία χρονιά με επίπονη προετοιμασία και πολλή δουλειά. Καμία κατάκτηση πρωταθλήματος δεν είναι εύκολη όπως και δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος πρωταθλητής στην κολύμβηση. Είναι αποτέλεσμα στήριξης του συλλόγου, σωστού προγραμματισμού και θέλησης των ίδιων των κολυμβητών. Πρέπει να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα ώστε να συγκεντρώσουμε τους απαιτούμενους βαθμούς. Είτε κάποιος είναι παλιός στον Ολυμπιακό είτε καινούργιος  όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό της ομάδας και δίνουμε το 100 τοις 100 για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κανένας τίτλος λοιπόν δεν είναι σίγουρος εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη προσοχή. Εχουμε δει στο παρελθόν να κάνουμε κάποια λάθη και να χάνουμε την πρωτιά σε επιμέρους κατηγορίες. Δεν θέλουμε να χάνουμε την πρωτιά πουθενά».