Το «παρών» στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 45ης επετείου  της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Κίνας και απευθυνόμενος στον κ. Χαν Ζενγκ (πρώην Δήμαρχο Σανγκάης και μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας), επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που σας υποδεχόμαστε στην πόλη μας. Ο Πειραιάς έχει αδελφοποιηθεί με την Σανγκάη, από το 1985 και είναι τώρα μια καλή ευκαιρία, για τις δύο πόλεις, να βρεθούν και πάλι πολύ κοντά, σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο».

Ακολούθως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε ένα ξεχωριστό δώρο στον κύριο Χαν, ένα χρυσό κότινο των Ολυμπιακών Αγώνων. «Σας παραδίδω αυτό το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, το βραβείο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, ένα στεφάνι από ελιά. Σύμβολο του Ελληνισμού, σύμβολο της προσπάθειας αυτής της πόλης, να νικά και να  θριαμβεύει, σε όλα τα επίπεδα», του είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση, στην οποία, φυσικά, έδωσε το «παρών» και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπήρξε και μουσική παράσταση της New Oriental Chinese Music Scene, της Λαϊκής Κυβέρνησης του Δήμου Σαγκάης, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος δήμος, με το Δήμο Πειραιά.