Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 6 συμβόλαια θα απασχολήσουν την διοίκηση του Ολυμπιακού στο μπάσκετ τις αμέσως επόμενες μέρες…

Γιώργος Πρίντεζης: Άπαντες γνωρίζουν το «δέσιμο» του με τον Ολυμπιακό, είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα του το να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι, όπως και το να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Πειραιά. Από το 2011 και μετά, κάθε φορά που ανανεώνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, βάζει σε δεύτερη μοίρα τα χρήματα, λειτουργώντας περισσότερο με το συναίσθημα και αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη. Αυτό που θα ζητήσει είναι να αναγνωριστεί η πολυετή προσφορά του στην ομάδα. Η διοίκηση προφανώς και θέλει να τον «δέσει» στο μεγάλο λιμάνι και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Tο 2014 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες, με την διοίκηση των «ερυθρολεύκων» να διατηρεί στο ρόστερ της ένα βασικό μέλος του γηγενή κορμού των επιτυχιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας γκαρντ, έχει ως προτεραιότητα του να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, ενώ το ίδιο επιθυμεί και η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ομάδες επιπέδου EuroLeague (φημολογία για Μπαρτσελόνα, Εφές και Παναθηναϊκό) έχουν δείξει φιλολογικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Ο αθλητής αναμένει το ραντεβού με την διοίκηση.

Ματ Λοτζέσκι: Δύσκολα θα ανανεώσει την συνεργασία του με τους Πειραιώτες. Τόσο γιατί ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο από οικονομικής πλευράς για να συνεχίσει την καριέρα του (έχει ήδη προτάσεις, με λεφτά που ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ματσάρει), όσο και επειδή οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται να προχωρήσουν στη νέα σεζόν έχοντας στο «3» τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ντάνιελ Χάκετ: Θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, κάτι που το έχει εκφράσει σε δηλώσεις του. Και οι Πειραιώτες βλέπουν με καλό μάτι την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ένα ερώτημα είναι η κατάσταση της υγείας του.  Οι «ερυθρόλευκοι» σύντομα θα αποφασίσουν για το αν θα του καταθέσουν πρόταση.

Πάτρικ Γιανγκ: Οι πιθανότητες παραμονή τους είναι ελάχιστες και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Μετά τον τραυματισμό του, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του και οι Πειραιώτες προχώρησαν μέσα στην σεζόν με ένα θηρίο που… δεν ξύπνησε ποτέ, κινούμενο σε ολόκληρη την σεζόν σε «ρηχά νερά». Ακόμη και αν έριχνε αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» θα προτιμήσουν να επενδύσουν πάνω σε έναν υγιή, σωματικά και πνευματικά σέντερ, παρά σε εκείνον.

Ντόμινικ Ουότερς: Ήρθε στον Ολυμπιακό σαν μία προσωρινή λύση, για να καλύψει το κενό του τραυματία Ντάνιελ Χάκετ. Ήταν ικανοποιητικός το πρώτο δίμηνο, αλλά ακολούθως δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Είναι δεδομένη η αποχώρηση του από το μεγάλο λιμάνι.