Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Scouting Camp του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα, το διήμερο 11-12 Ιουνίου.

Μάλιστα, τα δοκιμαστικά, τα οποία διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την Σχολή στα Ιωάννινα, συγκέντρωσε περισσότερα από 280 παιδιά αρκετά εκ των οποίων άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις!

Επόμενος σταθμός της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι η Κύπρος στην οποία θα πραγματοποιηθεί Scouting Camp το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

Θυμίζουμε, το Scouting Camp περιελάμβανε τις ηλικιακές κατηγορίες 2002, 2003, 2004, 2005 και οι ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν επί δυο ημέρες προέρχονταν εκτός από τα Ιωάννινα, από την Άρτα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα, το Αγρίνιο, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Γιαννιτσά, τα Μετέωρα και την Αλβανία (Σχολή Αργυροκάστρου).

Οι ποδοσφαιριστές αξιολογήθηκαν από τους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κυριάκος Καραταΐδης, ενώ μαζί του ήταν ο επικεφαλής scouting της Ακαδημίας, Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ20, Αριέλ Ιμπαγάσα και οι προπονητές Βασίλης Βούζας, Τάσος Πάντος, Νίκος Τοπολιάτης, Τάσος Θέος, Φώτης Παπαπαναγής και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μάκης Βενιαμίν (αξιολόγησε περισσότερους από 30 τερματοφύλακες).

Μεγάλη βοήθεια προσέφεραν και οι προπονητές της Σχολής του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα, οι επικεφαλής της, Τόλης Αποστόλου και Γιώργος Μητσιόπουλος και οι προπονητές Αλέκος Τάτσης, Γιώργος Κάκος, Νίκος Γκούρας, Κώστας Μπίλης.

Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Scouting Camp δημιουργήθηκε ατομική καρτέλα με τα στοιχεία τους και τις επιδόσεις τους και αυτά που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία θα παρακολουθούνται στενά και θα κληθούν για νέο δοκιμαστικό και στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.

Πάντος: «Τα Γιάννενα έχουν μεγάλη παράδοση»
Μιλώντας για το Scouting Camp στα Ιωάννινα, ο Τάσος Πάντος, τόνισε: «Πάντα όταν έρχομαι στα Γιάννινα είμαι διπλά χαρούμενος. Έλκω την καταγωγή μου από τα Γιάννινα αλλά ταυτόχρονα είναι μια πόλη που έχει τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση και εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου αυτό μας αρέσει πολύ. Η Ήπειρος έχει πολύ ταλέντο. Η αλήθεια είναι ότι είδαμε πολλά παιδιά και ξεχωρίσαμε αρκετά τα οποία εάν δουλευτούν σωστά θα προχωρήσουν. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις αλλά κάποια παιδιά εάν συνεχίσουν και δουλέψουν μπορεί να περάσουν την πύλη του Ρέντη και να στελεχώσουν τα Τμήματα Υποδομής μας. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε στα Γιάννινα από ανθρώπους που έχουν κάνει σπουδαία καριέρα ως παίκτες όπως είναι ο Ιμπαγάσα, ο Καραταΐδης, ο Αμανατίδης αλλά και καταξιωμένους προπονητές. Αυτό δείχνει την σημασία που δίνει ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το κομμάτι της ανέρευσης και αξιολόγησης παικτών. Μετά από την Θεσσαλονίκη ήρθαμε στα Γιάννινα και στο τέλος της εβδομάδας θα συνεχίσουμε στην Κύπρο. Είμαστε παντού και δουλεύουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο γι’ αυτό και η Ακαδημία μας έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Θα ήθελα φυσικά να πω και δυο λόγια για την Σχολή μας στα Γιάννινα. Ξέρω χρόνια τα παιδιά που την τρέχουν και μπορώ να πω ειλικρινά ότι κάθε φορά που έρχομαι εκπλήσομαι ευχάριστα. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουν ψηλά την σημαία του Ολυμπιακού στα Γιάννινα».

Τάτσης: «Αυτό δεν έχει γίνει ξανά στα Γιάννενα»
Από την πλευρά του, ο Αλέκος Τάτσης, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Τάσου Πάντου και στον Ολυμπιακό, είναι πλέον προπονητής της Σχολής στα Ιωάννινα και δήλωσε: «Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στα Γιάννινα και είμαστε ενθουσιασμένοι. Έχουν έρθει στην πόλη μας για να δουν τα παιδιά ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού όπως είναι ο κ. Καραταΐδης, ο κ. Ιμπαγάσα, ο κ. Αμανατίδης και ο φίλος μου ο Τάσος Πάντος. Είναι τιμή μας που είναι εδώ μαζί μας και στηρίζουν την Σχολή. Είναι το 1ο Scouting Camp στα Γιάννινα και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός έτσι ώστε με στοχευμένες κινήσεις και με πρόγραμμα να αναδείξουμε νέα ταλέντα τα οποία θα στελεχώσουν την Ακαδημία του Ολυμπιακού και μακάρι και την μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά που έγιναν στα Γιάννινα επί δυο ημέρες ήταν μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και φυσικά για εμάς. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατά».