Στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας διακομίστηκε ο Αλέκος Σπανουδάκης, μετά από δυσφορία που αισθάνθηκε. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και προπονητής επί σειρά ετών, υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Στο πλευρό του Αλέκου Σπανουδάκη έσπευσαν οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στο Ασκληπιείο τον επισκέφτηκαν για να του συμπαρασταθούν ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού Γιάννης Παραγυιός, ο Βασίλης Ντάκουλας και ο Θανάσης Ράμμος.

«Tέσσερις γενιές βετεράνων του Ολυμπιακού εύχονται περαστικά στον Αλέκο μας, που μας έδωσε σύντομα ραντεβού στο ΣΕΦ. Σιδερένιος επίτιμε…,» είναι το μήνυμα που έστειλαν στον Αλέκο Σπανουδάκη, οι Παλαίμαχοι, με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης είναι πρώην αθλητής καλαθοσφαίρισης γεννημένος το 1928 στα Χανιά της Κρήτης. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδος (1949, 1960), τα οποία ήταν και τα 2 πρώτα του Ολυμπιακού. Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 28 αγώνες και σημείωσε 109 πόντους (3,9 μ.ο.). Στο Ευρωμπάσκετ 1949 στο Καϊρο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αγωνίστηκε επίσης στο Ευρωμπάσκετ του 1951, στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1952 και στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1955