Θορυβημένη από την τιμωρία του Μολέδο με 3 αγωνιστικές μετά από την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, στην ΑΕΚ, προχώρησαν σε μια κίνηση μήπως και …γλυτώσουν τον Λιβάγια από αντίστοιχη ποινή μετά από την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Όπως είναι γνωστό για τον Λιβάγια έχει κάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός και αναφέρεται σε φάση του ματς της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Παναιτωλικό, όπου ο Κροάτης χτυπά με το χέρι του τον Δημήτρη Χαντάκια.

Παρ΄ότι  το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό έγινε προγενέστερα από τον αγώνα του ΠΑΟ με την Λάρισα για το Κύπελλο (όταν και τιμωρήθηκε ο Μολέδο)  δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποινή για τον Λιβάγια και το γεγονός προκαλεί απορίες…

Στην ΑΕΚ διέδωσαν σε εφημερίδα ότι θα αντικρούσουν την καταγγελία με το αστείο επιχείρημα ότι ο διαιτητής Τζίλος…είδε τη φάση και θεώρησε ότι δεν έπρεπε να τιμωρήσει τον Λιβάγια.

Ξεχνάνε ότι το ίδιο είχαν ισχυρισμό προέταξαν και στον ΠΑΟ για τον Μολέδο για την ενέργειά του να χτυπήσει εκτός φάσης τον Βασίλη Ρέντζα, στο ματς κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στις 20 Σεπτεμβρίου.Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν είχε τιμωρηθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όμως η υπόθεση έφτασε στην πειθαρχική επιτροπή μετά από καταγγελία των Θεσσαλών. Οι «πράσινοι» ισχυρίστηκαν ότι ο διαιτητής το είδε, αλλά δεν τον τιμώρησε και φυσικά δεν έπεισαν κανέναν…

Ιδού τι λένε στην ΑΕΚ…

«H πλευρά της ΑΕΚ έχει καταθέσει υπόμνημα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα προκειμένου να αντικρούσει την καταγγελία του Ολυμπιακού. Η δικηγόρος της ΠΑΕ, Ελευθερία Ρίζου, υποστηρίζει σε αυτό πως ο διαιτητής Τζήλος βρισκόταν σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από τους ποδοσφαιριστές και έκρινε πως δεν έπρεπε να τιμωρηθούν. Συνεπώς, αναφέρει, δεν στοιχειοθετείται παράβαση που διέλαθε της προσοχής του διαιτητή.

«Ο διαιτητής είδε, αποφάσισε και εξωτερίκευσε πανηγυρικώς και ρητώς την απόφασή του για κανονική συνέχιση του αγώνα, ανοίγοντας χαρακτηριστικά τα χέρια, και καμία καταγγελία δεν δύναται να θεωρηθεί ουσιαστικά ως αφετηρία για την άσκηση δίωξης κατά του ποδοσφαιριστή μας Μάρκο Λιβάγια», αναφέρεται στο υπόμνημα της ΑΕΚ. »