Στην άμυνα και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήλεγξε στην μεγαλύτερη διάρκεια τον αγώνα απέδωσε το διπλό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, πολύ κλειστό. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά για τη νίκη. Θεωρώ πως συνολικά κοντρολάραμε το παιχνίδι και αυτό έγινε λόγω της καλής μας άμυνας. Αποσυντονίσαμε την επίθεση της Μακάμπι και το transition παιχνίδι της στο οποίο είναι πολύ καλή.

Ξέραμε πως η Μακάμπι φέτος παίζει καλύτερα, πιο ομαδικά. Και ξέραμε πως θα έπρεπε να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά για να τους σταματήσουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ώστε να βρούμε και τον σωστό τρόπο να επιτεθούμε. Στο τέλος όταν η Μακάμπι προσπάθησε να κάνει το καμ μπακ και χάσαμε την διαφορά των 6 πόντων που είχαμε, δείξαμε χαρακτήρα. Ήμασταν επίσης και τυχεροί γιατί η Μακάμπι είχε το τελευταίο σουτ, αλλά αστόχησε. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Είναι μεγάλη νίκη για εμάς».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «ερυθρόλευκους» φιλάθλους που ταξίδεψαν με το τσάρτερ της ομάδας μας. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Ολυμπιακού και της Μακάμπι φυσικά, που είναι πολύ μπασκετικοί. Ευχαριστώ όσους ταξίδεψαν μαζί μας για να μας υποστηρίξουν και εμείς τους το ανταποδώσαμε με τη νίκη μας. Καλή τύχη στην Μακάμπι για την συνέχεια».

φΕρωτηθείς για το αν το κλειδί της νίκης ήταν το «στοπ» του Ολυμπιακού στους περιφερειακούς της ομάδας του Λαού, απάντησε: «Η Μακάμπι έχει πολλά γκαρντ, που κοντρολάρουν πολύ καλά την μπάλα και είναι πολύ αθλητικά και καλοί σκόρερς. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον τους. Οι Ντιμπαρτολομέο, Κόουλ,  Τζάκσον και θα πω και ο Ρολ, είναι σπουδαίοι σκόρερ και χειριστές της μπάλας. Είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Στο πρώτο μέρος όπως είδατε ο Κόουλ σκόραρε 14 πόντους, οπότε δεν κάναμε σπουδαία δουλειά στο να τον σταματήσουμε, αλλά σταματήσαμε τους άλλους, Ντιμπαρτολομέο και Τζάκσον. Θεωρώ πως εστιάσαμε στο δεύτερο μέρος να σταματήσουμε τον Κόουλ και τα καταφέραμε, αλλά όπως είδατε πήρε φωτιά στην επίθεση ο Τζάκσον. Είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον της Μακάμπι. Το καλό είναι πως συνολικά την κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ και αυτό ήταν το κλειδί. Σταματήσαμε τα γκαρντ, που δεν σκοράρουν μόνο, αλλά δημιουργούν κιόλας».