Στα λάθη που έκανε η Μπαρτσελόνα, αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Μας έλειψαν τα τελειώματα, αλλά μου άρεσε το πνεύμα», τόνισε.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη Συνέντευξη Τύπου:

Για το πώς βλέπει την κατάσταση μετά το 0-0: «Η πρόθεσή μας ήταν εξαρχής να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Ο Ολυμπιακός είχε τον κόσμο του που του έδινε ώθηση από την αρχή και ήταν εξαιρετικός αμυντικά Θέλουμε την πρόκριση και θα κοιτάξουμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό στο επόμενο ματς για να προκριθούμε ως πρώτοι».

Για τους Μπουσκέτς και Παουλίνιο σε διαφορετικούς ρόλους στο γήπεδο: «Ίσως η τάση του Παουλίνιο είναι να παίζει πιο μπροστά και ο Μπουσκέτς πιο πίσω. Ίσως να ήταν σε παράλληλη γραμμή. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πίσω και ήταν δύσκολο να κρατηθούν οι γραμμές».

Για τον Σουάρες και την ανάγκη να βάλει γκολ: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Το γκολ κάποιες φορές είναι ίσως ένα εκατοστό πιο δεξιά ή πιο αριστερά. Το καλό είναι ότι κάνουμε πολλές φάσεις και όταν κάνεις τόσες φάσεις θα έρθει και το γκολ».

Για το τι έζησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη και το συναίσθημά του: «Η διαφορά είναι ότι αυτό το κλίμα όσο ήμουν εδώ το είχα υπέρ μου. Τώρα το είχα εναντίον μου. Οι υπόλοιποι στην ομάδα δεν το ήξεραν τόσο αν και ξέρουμε γενικά πόσο παθιασμένα ζουν το ποδόσφαιρο και τα ευρωπαϊκά ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού».

Για το εάν ήταν θετικό το αποψινό αγωνιστικό δείγμα: «Εμένα μου άρεσε πολύ η εικόνα και η προσπάθεια της ομάδας. Πάντα φυσικά πρέπει να προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις. Σήμερα το ματς ήθελε να κρατάμε τις θέσεις μας. Ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήταν που ήμασταν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η ομάδα ήταν πολύ κοντά σε κάθε φάση. Μας έλειψαν τα καλά τελειώματα. Όμως γενικά μου άρεσε πολύ το πνεύμα της ομάδας».

Για το πώς είδε τον Ολυμπιακό: «Φυσικά ήταν κλειδί η απόδοση του Ολυμπιακού με πολύ καλή και συγκροτημένη άμυνα που δεν μας άφησε να σκοράρουμε. Με διαρκή αλληλοκάλυψη και σωστή στήριξη των παικτών. Πρέπει να το λέμε και αυτό. Το σημερινό αποτέλεσμα έχει να κάνει και με την απόδοση του αντιπάλου».

Για την κατάσταση του τραυματία Σέρχι Ρομπέρτο: «Έχει ένα μυϊκό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε ακόμα. Αύριο θα γίνουν οι εξετάσεις για να δούμε τον βαθμό του προβλήματος».