Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και χαρούμενη για το πλάνο και τον σωστό δρόμο που ακολουθούν από εδώ και πέρα οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ γυναικών, εμφανίστηκε η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και ανέφερε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από αυτήν την έκβαση και από την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Η ακαδημία αυτή κάνει τώρα το πρώτο της ξεκίνημα καθώς πέρυσι λειτουργούσαν μόνο τα τμήματα των Κορασίδων και των Νεανίδων, με πολύ μεγάλη επιτυχία βέβαια μιας και το τμήμα των Κορασίδων ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Φέτος ήταν επιτακτική ανάγκη, η ένταξη της ακαδημίας στο πλάνο και τον προγραμματισμό των ακαδημιών του Ολυμπιακού, για να μπορέσει να τρέξει με υψηλά πρότυπα και στάνταρ», ήταν τα λόγια της στο osfp.gr και συνέχισε.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε βέβαια, είναι αυτό της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων για τις ακαδημίες μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των ακαδημιών αλλά είναι και πρόβλημα των πρώτων ομάδων μας που πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φέτος καταφέραμε να βρούμε ένα προπονητικό γήπεδο που ξεκίνησε και λειτουργεί στην περιοχή του Ρέντη και το οποίο θα λειτουργήσει και σαν προπονητική βάση για την ακαδημία των Κοριτσιών. Στόχος μας είναι και αυτή η ακαδημία να βγάλει αρχικά αθλητές και μετά πρωταθλητές».

Καταλήγοντας, τόνισε. «Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και όπως ανέφερα παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εξεύρεση εγκαταστάσεων, που στεγάζουν τα 14 ολυμπιακά αθλήματα που εκτρέφει, καταφέρνει να παρέχει υψηλού επιπέδου προπονητικά προγράμματα, αλλά και οργάνωση εφάμιλλη με αυτή των μεγαλύτερων συλλόγων του εξωτερικού. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε και όλα τα μέσα, δηλαδή προπονητικές και αγωνιστικές εγκαταστάσεις, όπως διαθέτουν αυτές οι ομάδες! Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ΚΑΕ για τη βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα και τη δυνατότητα που μας δίνει τα αγωνιστικά μας τμήματα να προπονούνται αλλά και να αγωνίζονται κάθε Σάββατο στα βοηθητικά του ΣΕΦ».