Ο Γιάνις Στρέλνιεκς «ξεκόλλησε» με τα τρίποντά του επιθετικά τον Ολυμπιακό σε ένα άκρως καθοριστικό σημείο. Αρνήθηκε ωστόσο, να πάρει την δόξα, τονίζοντας και εκείνος πως το αποτέλεσμα ήταν θέμα άμυνας και ομαδικής δουλειάς…

«Ξέραμε πως θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο του πρωταθλήματος. Ήταν ημιτελικός, ήταν νοκ άουτ αγώνας, οπότε ξέραμε πως προσπαθούσαν να αλλάξουν πράγματα, γιατί δεν είχαν παίξει πολύ καλά στην πρώτη μας συνάντηση. Ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε και καταφέραμε να τους κρατήσουμε στους 49 πόντους. Αυτό δείχνει πως κάναμε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτό που κάνουμε στην επίθεση. Γιατί είναι δεύτερο παιχνίδι στην σειρά που δεν σκοράρουμε αρκετά. Είναι σίγουρο πως πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σουτ του, τόνισε πως… «Θα έλεγα πως η άμυνα ήταν το κλειδί. Ναι βάλαμε κάποια σημαντικά τρίποντα, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι Ρόμπερτς και Μάντζαρης. Όμως, παίζουμε ως ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν κάποιος σκοράρει υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, οπότε δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένουμε ομάδα στην άμυνα».

Τέλος, ερωτηθείς για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό, ΑΕΚ, ο Λετονός γκαρντ, απάντησε: «Δεν γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ γιατί δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον της. Φαντάζομαι ότι θα προηγηθεί το μεταξύ μας παιχνίδι για το πρωτάθλημα από εκείνο του τελικού. Σίγουρα, πάντως, θα είναι ένα δύσκολο ματς, γιατί είναι ο τελικός και όλα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι. Επιπλέον, παίζουμε στην Κρήτη που δεν είναι έδρα κάποιας εκ των δύο ομάδων, οπότε θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για αυτό».