Όπως αναδεικνύεται από την δικογραφία, μετά την αιματηρή σύρραξη και το «μπλόκο» των οπαδών της ΑΕΚ εις βάρος των εκδρομέων της Μίλαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εντόπισαν μεταξύ άλλων δύο μαχαίρια μήκους 25 και 18 εκατοστών αντίστοιχα, με μήκος λάμας 10 εκατοστών!

Ανάμεσα στα πολεμικά ευρήματα ήταν τέσσερα κοντάρια-ρόπαλα και τρεις πυροσβεστήρες!

«Στις 17:55 και καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, αντελήφθησαν την παρουσία εντός του συρμού των οπαδών της Μίλαν και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ρίψεις πετρών, ξύλων και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν.

Στο σημείο προσήλθε η Α-….. διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία αφού δέχθηκε εκατέρωθεν επίθεση, με ρίψεις καδρονιών, πετρών και χρήση πυροσβεστήρων, κατάφερε να απομακρύνει από τον σταθμό τους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας εντός των βαγονιών του συρμού.

Στην κίνησή τους αυτή, οι οπαδοί της Μίλαν, εκδήλωσαν επίθεση εναντίον τους χρησιμοποιώντας δερμάτινες ζώνες, ξύλινα καδρόνια και κοντάρια που έφεραν μαζί τους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου αστυνομικού» περιγράφονται στη δικογραφία, οι σκηνές των συμπλοκών.

Από την σύρραξη τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί οπαδοί (5 άνδρες και μία 40χρονη δικηγόρος) ηλικίας από 30 έως 72 χρόνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της διμοιρίας που δεχόταν τις επιθέσεις, οι οποίοι αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, ότι όλοι οι τραυματίες συμμετείχαν στην ομάδα επιθέσεων εναντίον τους.

Οι πέντε Ιταλοί συνελήφθησαν, ενώ ένας έκτος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του.»

Στην σχετική δικογραφία αναφέρεται ότι συγκατηγορούμενοι «τυγχάνουν» και άλλοι άγνωστοι δράστες, οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη. Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Νοεμβρίου 2017.