Πριν καταλαγιάσει ο… αχός από τις δηλώσεις Τσακαλώτου- Χουλιαράκη για την υπερφορολόγηση κυρίως των μεσαίων νοικοκυριών, ήρθαν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για να δείξουν τα αποτελέσματα των μέτρων που εφαρμόζονται την τελευταία διετία: Αυτοί που χρωστάνε στην εφορία έφτασαν στα 4,3 εκατομμύρια!

Από τις αρχές του έτους οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 9,25 δισ. Ευρώ, ενώ μόνο το Σεπτέμβριο- μήνα πληρωμών ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν στα 706 εκατ. ευρώ .

Την ίδια στιγμή ο ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί σε καθημερινή βάση σε 800 περίπου κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλίσει τα… συμφέροντα του δημοσίου. Μέσα στο Σεπτέμβριο, έγιναν 19.884 νέες κατασχέσεις, μετά από το μικρό διάλειμμα του Αυγούστου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων, 4.267.408 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 98,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα διογκώνεται και όπως όλα δείχνουν, στο τέλος του έτους θα «σπάσει» το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.

Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά με το ρυθμό των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Ερχεται νέο κύμα κατασχέσεων – 410.322 νέοι οφειλέτες τον Σεπτέμβριο | iefimerida.gr