Για μόλις 20 ευρώ πούλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη το κινητό τηλέφωνο που απέσπασε από την 32χρονη, την οποία και τραυμάτισε θανάσιμα με 14 μαχαιριές.

Μάλιστα, ένα από τα βασικά στοιχεία που είχε στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσε το ότι ο άνδρας εμφανίστηκε στο κλειστό κύκλωμα καταστήματος στην οδό Μενάνδρου, όπου είχε επιχειρήσει μια ώρα μετά τον φόνο να πουλήσει το τηλέφωνο.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου υλικού που οδήγησε στο δολοφόνο είχε φέρει στο φώς της δημοσιότητας και η «Κ».

Ο δράστης είναι Ελληνας, 58 ετών που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ο οποίος ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι μαχαίρωσε την 32χρονη εφοριακό.

Νωρίτερα σήμερα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.

Σε βάρος του θα εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης ώστε, πιθανότατα αύριο, ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Πηγή: ΣΚΑΙ.gr