Δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές στην Μάλαγα ο Ρομπέρτο. Παρ΄ολ΄αυτά ούτε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να …επιστρέψει στην Εσπανιόλ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του…lhttps://as.com/futbol/2017/11/15/primera/1510745714_794189.html

Ο Ρομπέρτο αναπολεί τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Ελλάδα γιατί είναι άλλο να παίρνεις τίτλους κι άλλο να δίνεις μάχες για την σωτηρία.

Ορισμένα αποσπάσματα από την συνέντευξή του έχουν ενδιαφέρον…

Και τι σκέφτεστε για τα λόγια του προπονητή, την κριτική με την ομάδα;

Είναι προπονητής που δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό το είδος της κατάστασης.Yποφέρει με τον δικό του τρόπο. Είναι ο προπονητής και είναι υπεύθυνος για πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή την ομάδα στον τεχνικό τομέα. Και εμείς ως παίκτες έχουμε τις ευθύνες μας. Είναι φυσικό ο προπονητής να αγωνιστεί με τους παίκτες.

Συνέπεσε με τον Michel στον Ολυμπιακό. Πώς χειρίστηκε αυτή την πίεση και πώς το ελέγχει στη Μάλαγα;

Είναι διαφορετικές πιέσεις. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι πιο έντονο, διότι η πίεση για να κερδίσετε τίτλους δεν είναι εύκολη. Λόγω των χαρακτηριστικών του ως προπονητή και λόγω αυτού που έχει ως παίκτης, είναι περισσότερο συνηθισμένος στην πίεση να κερδίσει.

Ποια ήταν η χειρότερη αθλητική στιγμή;

Σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ήξερα πώς να το πω. Το περασμένο έτος ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί έφυγα από μια χώρα, την Ελλάδα, όπου είχα σημασία ως παίκτης και είχα απολαύσει πολλά όμορφα πράγματα. Έφτασα στην Εσπανιόλ και βρήκα τον εαυτό μου σε μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Υπέφερα πολλά .

Και ποιος ήταν ο καλύτερος Roberto που θυμάται;

Το καλύτερό μου σκηνικό ήταν τα δύο πρώτα χρόνια στον Ολυμπιακό, όπου πήραμε τίτλους Λιγκ και Κύπελλο και κάναμε ωραία πράγματα στους Πρωταθλητές.