Καιρό είχε να εμφανιστεί ο Βασιλακόπουλος. Από το πρόσφατο στραπάτσο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και μετά ήταν…κρυμμένος.

Τι να πει άλλωστε; Έτσι κάνουν όλοι όσοι θέλουν να αποφύγουν τις ευθύνες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εμφανίστηκε όμως, λίγες μέρες μετά τη δήλωση των διεθνών του Ολυμπιακού, με την οποία κατέστησαν σαφές ότι θα παίξουν με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και όχι με την Εθνική στα …προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Σε πρώτη φάση ο Βασιλακόπουλος ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας, γεγονός αδιανόητο, διότι η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επεμβαίνει στο αθλητικό κίνημα και έγινε παγκοσμίως μόνο πέρσι επί …Κοντονή στην ΕΠΟ, με  τις ευλογίες της FIFA.

Η κίνησή του δείχνει απελπισία, αλλά βέβαια επειδή όλοι γνωρίζουν ποιος είναι, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στον επίλογο της (γραμμένης σε ύφος παλαιότερων δεκαετίων…) ανακοίνωσής του με την οποία επιτίθεται στην Euroleague για την απόφασή της να ορίζει παιχνίδια συνεχώς με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι διεθνείς των συλλόγων να συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες των χωρών του.

Είπε…

«Η Ευρωλίγκα, η ECA και οι εταίροι τους, επιδιώκουν αργά, αλλά σταθερά και μεθοδικά, την υποβάθμιση, διάλυση και εν τέλει εξαφάνιση των Εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Όπως επίσης, επιδιώκουν τη διάσπαση της παγκόσμιας πλην ΗΠΑ δομής, Αθλητικό σωματείο – Εθνική Ομοσπονδία – Διεθνής Ομοσπονδία – ΔΟΕ. Ο στόχος είναι γνωστός. Η δημιουργίας μιας κλειστής Ευρωλίγκας, με μια οικονομικοαθλητική ελίτ. Το σχέδιο είναι έτοιμο από καιρό και αναζητείται ο χρόνος και ο τρόπος εκτέλεσής του και σίγουρα ο οικονομικός μαρασμός των Εθνικών φορέων που επιχειρούν να επιβάλλουν, θα τους ανοίξει τον δρόμο προς την κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια αλλαγής του τρόπου της κοινωνικοαθλητικής παραγωγικής διαδικασίας και αξιοποίησης νέων παικτών. Η επιδίωξη είναι να σταματήσει η ανάδειξη μέσα από τα αθλητικά σωματεία, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο πλην ΗΠΑ, και να επιβληθεί μέσω των διαρκώς αυξανόμενων δήθεν ινστιτούτων, ακαδημιών, καμπ και λοιπών υψηλού κόστους διαδικασιών που εμφανίζονται με ανεξιχνίαστα προγράμματα και δρουν ανεξέλεγκτα. Με απλά λόγια, ο απώτατος στόχος είναι πέραν των άλλων και η επιβολή και καθιέρωση των ΤΕΛΩΝ αθλητικής εκμάθησης και… παραπαιδείας.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε την Πολιτεία να παρεμβαίνει δραστικά και να ανακόψει αυτό το σχέδιο εκφυλισμού που ξεδιπλώνεται με ταχύτητα.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι την χρησιμότητα της διαδικασίας των προκριματικών αγώνων, βλέποντας τα σημαντικά οφέλη στον χώρο του ποδοσφαίρου.  Η FIFA και η UEFA δεν είναι ανόητες που τα διενεργούν, επιδιώκουν να παίζουν οι ομάδες στις χώρες τους, διαπιστώνουν ότι έτσι αυξάνεται ο φίλαθλος κόσμος, άρα και οι οικονομικοί πόροι μέσω χορηγών, που βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Κυρίως όμως, πρέπει όλοι να αποδεχτούν ότι η Εθνική ομάδα δεν «ανήκει» σε κανέναν, είναι υπεράνω προσώπων και οργανισμών και εκπροσωπεί διεθνώς το άθλημα και τη χώρα.  Οι Εθνικές ομάδες ενώνουν, προσθέτουν, δεν αφαιρούν.

Αυτά προς το παρόν».