Το βραβείο του Best Goal της 10ης αγωνιστικής παρέλαβε ο Αλμπέρτο Μποτία από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη σε ειδική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο αθλητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη.

Ο Αλμπέρτο Μποτία δήλωσε στην κάμερα των καναλιών novasports: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι ψήφισαν το γκολ μου. Πραγματικά δεν είναι συνηθισμένο να κερδίζει ένας αμυντικός το βραβείο για το καλύτερο γκολ. Όμως, πολλές φορές έχουμε την τύχη και εφόσον είναι κατάλληλο το παιχνίδι, μπορούμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ, ώστε να γίνει υποψήφιο για αυτό το βραβείο. Είχα την τύχη και την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το καλύτερο».

-Η UEFA παρουσίασε πρόσφατα ένα εξαιρετικό βίντεο – αφιέρωμά σου, όπου έγινε αναφορά στην παρουσία σου στον Ολυμπιακό και στις σχέσεις που έχεις αναπτύξει με την ομάδα και τον κόσμο, στα χρόνια που βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Τι είναι για εσένα ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου και της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω περάσει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Αξίζει πάντα από τους ποδοσφαιριστές να δίνουν ότι καλύτερο, τον καλύτερό τους εαυτό. Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται ψηλά».

-Που βλέπεις τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια;

«Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Είναι το τελευταίο έτος του συμβολαίου μου. Όμως, ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόφαση».