Με  δηλώσεις του, ο υπηρεσιακός προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Άνσγουορθ υποβάθμισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Μιραλάς, ενώ στην Αγγλία οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι  από το ματς με την Κρίσταλ Πάλας μπορεί να ξεκινήσει η επανένταξή του στην ομάδα.

Η Έβερτον παίζει το Σάββατο μεσημέρι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και ο Άνσγουορθ είπε μεταξύ άλλων:

«Έχω δει την συγκεκριμένη ιστορία και πολλά από όσα έχουν γραφτεί είναι εντελώς λανθασμένα. Είδα τα σχόλια και των δύο παικτών, τους οποίους στηρίζω πλήρως. Είναι κάτι που δημιουργήθηκε από το τίποτα.

Και στους δύο δόθηκε η επιλογή να ολοκληρώσουν την προπόνηση και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Είμαστε σε μια εποχή που δεν μπορείς ούτε να φτερνιστείς χωρίς κάποιος να το μάθει.

Όχι, δεν έχω καμία αμφιβολία για την αφοσίωση τους στον σύλλογο. Ξέρω ότι είναι 100% εδώ. Αν δεν ήταν στην ομάδα θα ήταν σίγουρα απογοητευμένοι – ίσως αυτό να το θέλατε. Δεν υπάρχει τίποτα όμως, ειλικρινά.

Μπορώ να διαβεβαιώσω όλους τους οπαδούς της Έβερτον ότι και οι δύο παίκτες είναι απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό τον σπουδαίο σύλλογο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα».