Ο Μάρκο Μάριν σε δηλώσεις του για το παιχνίδι με την Λιβαδειά και το πρωτάθλημα είπε μεταξύ άλλων:

Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: «Νομίζω πως είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ιδιαίτερα δυνατός στην άμυνα. Δεν έχουν χάσει πολλούς αγώνες. Αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα, να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα, να πλησιάσουμε ξανά την πρώτη θέση και να επιστρέψουμε σε αυτήν όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό το παιχνίδι, ώστε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθούν σε αυτό, εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων:«Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τον πρωταρχικό μας στόχο, που είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο, ξέρουμε ότι από αυτό το παιχνίδι θα ξεκινήσει η επάνοδός μας στην κορυφή και για αυτό είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ακόμα έχουμε πιθανότητες για να παίξουμε στη φάση των ομίλων του Champions League, όμως για να φτάσουμε εκεί το πιο σημαντικό παιχνίδι ως τότε είναι αυτό με τον Λεβαδειακό. Μετά θα προετοιμαστούμε για το ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το αν πιστεύει ότι στο τέλος Δεκεμβρίου θα έχει διαφοροποιηθεί η εικόνα στην κορυφή προς όφελος του Ολυμπιακού: «Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας. Μετά θα κοιτάξουμε τι θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας. Όπως είχα και πριν από δύο εβδομάδες, έχει σημασία να επιστρέψουμε γρήγορα στην κορυφή, όμως, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό, αλλά το να είμαστε εμείς πρωταθλητές στο τέλος. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως, ακόμα και αν δεν είμαστε, εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές. Εμείς πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να προχωρούμε με νίκες. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές».

Για το πώς είναι η ζωή του για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα: «Σήμερα είναι δύσκολο να μιλήσουμε για την καλή ζωή που ζω εδώ. Γνωρίζουμε όλοι τι έχει γίνει. Είμαι πολύ λυπημένος, υπάρχει θλίψη γιατί είναι πολύ κοντά μας αυτό που συμβαίνει. Αν δεν είχα αυτό να σκεφτώ θα έλεγα πως η ζωή μου εδώ είναι πολύ καλή, η οικογένειά μου ευτυχισμένη και είμαι πολύ χαρούμενος που ζω στην Ελλάδα».

Για το ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει την ομάδα στις δύσκολες στιγμές:«Δεν είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει αυτό, γιατί θυμάμαι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τον κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίζει την ομάδα. Είμαστε πάντα κοντά, είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε φιλάθλους να μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές, όμως για να είμαστε ειλικρινείς αυτή δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο. Είμαστε μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Σίγουρα ο κόσμος είναι η δύναμή μας και εκείνοι θα απολαύσουν ακόμα καλύτερα παιχνίδια στη συνέχεια».