Επειδή είναι το ίδιο πειθαρχικό όργανο που αθώωσε την ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών της με τον ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να γίνει πρόβλεψη γύρω από την ποινή που θα επιβληθεί στον Μανόλο Χιμένεθ για την άσεμνη χειρονομία του στον παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο».

Όπως όφειλε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία των τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, για την χειρονομία του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα από έναν έως έξι μήνες βάση του Κανονισμού, αλλά είπαμε…

Το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρει: «Ποινές σε αξιωματούχους ομάδας (αγωνιστικού χώρου)

1. Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων.

2. Ο αξιωματούχος ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, που διαπράττει τα αδικήματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, της παρ. 1 του άρθρου 10 τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από ένα (1) μήνα έως έξι (6) μήνες, εκτός αν η παραβατική του συμπεριφορά εμπίπτει στην διάταξη του άρθρου 19 οπότε του επιβάλλονται οι εκεί προβλεπόμενες ποινές

3. Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ

4. Σε περίπτωση υποτροπής, στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι ποινές διπλασιάζονται.

5. Οι παρ. 2 α, β, γ και δ του άρθρου 10 ισχύουν ανάλογα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 14:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 11η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕK, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή) : «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*  Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 10 παρ. 1 α΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5 του Π.Κ. της ΕΠΟ.