Σαν σήμερα: «Ο κ. Παττακός…συνέστησε εις μιαν στιγμήν εις τον Σιδέρην να αγωνίζεται πιο ήσυχα !..»(video)

‘Ηταν 22 Νοεμβρίου του 1967 όταν ο Ολυμπιακός πήγε στην «Λ.Αλεξάνδρας» για να δώσει  το πρώτο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό,  εν μέσω Δικτατορίας.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ένας αστυφύλακας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, για να διακόψει το παιχνίδι και να οδηγήσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Σιδέρη κάτω από τα επίσημα της Λεωφόρου, για να του μιλήσει ο …Παττακός!

Η «Αθλητική Ηχώ» έγραψε ως εξής το περιστατικό: «Λίγο πριν τελειώση το χθεσινό μεγάλο ντέρμπι της Λ.Αλεξάνδρας, οι φίλαθλοι ξαφνιάσθησαν καθώς είδαν να εισέρχεται εις το γήπεδον ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας και να τρέχη προς τον διαιτητήν καθ΄ον χρόνον το παιχνίδι συνεχίζετο κανονικώς.

Ο κ.Κιτσούκαλης αντελήφθη τον αξιωματικό, αλλά ζαλισμένος όπως ήτο μέσα εις την υπερένταση του αγώνος, δεν κατάλαβε τι του είπε ο κ.αστυνόμος και ξαναγύρισε την προσοχή του προς το παιχνίδι, που πάντοτε συνεχίζε το.

Ο κ.αστυνόμος ξαναγύρισε εις το γήπεδον και αυτή την φορά πλησίασε τον Γ.Σιδέρη και τον εκάλεσε να βγει έξω του γηπέδου και να προσέλθη εις τον κ.Στ. Παττακό!

Τι είχε συμβή;

Ο υπουργός των Εσωτερικών, κ.Παττακός, ο οποίος ετίμησε δια της παρουσίας του τον αγώνα, εκάλεσε από τον χώρο της εξέδρας των επισήμων τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ.Σιδέρη, τον οποίο αντιλήφθη ν’ αγωνίζεται προηγουμένως -και εις δύο συγκεκριμένας περιπτώσεις- υπερβολικά δυναμικά και του έκαμε σύστασιν, όπως αγωνίζεται λοιπού περισσότερον ηπίως και μέσα εις την έννοιαν του «ευ αγωνίζεσθαι»!

Ο ποδοσφαιριστής απάντησεν ότι θα συμμορφωθή με τη σύστασιν και εισήλθε εις τον αγωνιστικόν χώρον, διά να συνεχίση τον αγώνα!»

Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 και όπως θα δείτε από το βίντεο της εποχής μόλις δέχεται το γκολ από τον Λουκανίδη οι παίκτες του επιτίθενται στον διαιτητή και διαμαρτύρονται διότι έπρεπε να είχε σφυρίξει πολύ νωρίτερα τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου…