Οι άνθρωποι ξεπέρασαν ακόμη και τον εαυτό τους όταν την περασμένη βδομάδα…αθώωσαν την ΑΕΚ για τα σοβαρά επεισόδια των οπαδών της με τα ΜΑΤ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την τιμώρησαν μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσαν μια ποινή …που δεν υπάρχει στο Πειθαρχικό Δίκαιο για την άσεμνη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ.

Η …ποινή είναι 15 μέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κατώτερη ποινή που αναφέρει ο κανονισμός είναι ένας μήνας απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και μπορεί να φτάσει μέχρι 6 μήνες ανάλογα την βαρύτητα του περιστατικού.

Μ΄άλλα λόγια η πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας έκρινε ότι το …κωλοδάχτυλο του Χιμένεθ τιμωρείται μόλις με …15 μέρες!!!

Ιδού η απόφαση-σκάνδαλο:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

 

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.

«Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL  α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες»

Τα παιχνίδια που θα χάσει ο Χιμένεθ είναι κόντρα στον Πλατανιά  και τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και στην Καλλιθέα για το Κύπελλο.