Ο Τάκης Λεμονής μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports και τους Νίκο Γαβαλά, Γιώργο Λιώρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους τομείς που έχει βελτιωθεί η ομάδα του, τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τον απολογισμό της έως τώρα πορείας: «Περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με Γιάννινα και Πλατανιά, δίνοντας και το ρεπό στους παίκτες. Είναι μια καλή περίοδος να κάνουμε έναν απολογισμό για τον πρώτο γύρο και να σχεδιάσουμε τον δεύτερο γύρο. Έχουμε βελτίωση και αγωνιστική και βαθμολογική, κάτι που μετράει πάρα πολύ. Με το επιθετικό κομμάτι ασχοληθήκαμε περισσότερο γιατί είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία. Μας προβλημάτισαν οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Καλύτερα να το συζητήσουμε μετά τον πρώτο γύρο, όταν θα ‘χουμε καλύτερη εικόνα με τους συνεργάτες μου».

Για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα: «Είναι ένα μεγάλο ποσοστό και θα είναι αδύνατο να το παραβλέψουμε. Από την άλλη πρέπει να δούμε και τις βαθμολογικές αποστάσεις που είχε ο πρώτος με το δεύτερο. Φέτος υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τους διεκδικητές. Αλλά υπάρχουν ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο οποίος συνεχίζει μια χαρά την πορεία του. Πιστεύω πως δεν θα παίξει ουσιαστικό ρόλο η διαφορά του ενός ή δύο πόντων στην κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Για το αν τον ικανοποιεί το σημείο που έχει βελτιωθεί η ομάδα: «Έχουμε δρόμο. Είναι αρκετοί οι τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Ο κόσμος βλέπει τα 90 λεπτά, εμείς βλέπουμε πάρα πολλά που μέσω των οποίων θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς, πιο δυνατοί. Βρισκόμαστε σ έναν καλό δρόμο. Χρειάζονται πράγματα ακόμα. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε».

Για τη συμπεριφορά του Ολυμπιακού στους αγώνες: «Είναι σημαντικό πως διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Είχαμε καλή αντίδραση στις ανατροπές. Πλέον, έχουμε περισσότερη υπομονή στα εντός έδρας ματς στις κλειστές άμυνες. Ο κόσμος δείχνει κατανόηση, χρειαζόμαστε πολλές πάσες για να διασπάσουμε μια καλή αμυντική γραμμή. Το καταλαβαίνει ο κόσμος και μας βοηθάει με τη στάση του.

Για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός φέτος: «Κοιτώντας τους αριθμούς μας προβληματίζουν τα γκολ που έχουμε δεχθεί. Είναι γεγονός. Εμείς κοιτάζουμε και αν δεχόμαστε πολλές αντεπιθέσεις. Σε ένα ματς που είχαμε 22 τελικές όπως αυτό με την Κέρκυρα, δηχθήκαμε εννέα αντεπιθέσεις. Μας προβλημάτισε αυτό. Στα γκολ που δεχόμαστε πρέπει να δούμε αν είναι λάθη τακτικής ή από μεμονωμένα λάθη. Υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν ανησυχείς. Στο ματς με την Κέρκυρα προβληματίστηκα. Δηχθήκαμε τόσες αντεπιθέσεις και έπρεπε να το δούμε. Στην κριτική μας δεν μας οδηγεί το αποτέλεσμα. Εκεί θα χάσουμε τη μπάλα. Πάντα επισημαίνουμε τα λάθη είτε στο επιθετικό παιχνίδι, είτε στο αμυντικό»

Για τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Γιάννης Πετράκης πάει να κάνει ρεκόρ στον πάγκο των Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα παιδιά είναι χρόνια μαζί και έχουν αφομοιώσει πράγματα. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ο Ολυμπιακός και να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Το στυλ παιχνιδιού ευνοεί τα αποτελέσματα των ισοπαλιών του ΠΑΣ».

Για το αν σκέφτεται να βάλει μαζί Τζούρτζεβιτς-Καριμ μαζί: Θα μπούμε σε άλλα κομμάτια τώρα. Θέλουμε λίγο χρόνο για πράγματα που θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Όταν είσαι σ αυτή τη θέση σκέφτεσαι την καλύτερη λύση. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας, αλλά δεν είναι και κάτι που δεν έχουμε στο μυαλό μας».

Για την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει: «Πρέπει να έχουν πολλά πράγματα για την τακτική. Αυτό που είναι γεγονός είναι πως αν δούμε όλα τα συστήματα και τους σχηματισμούς που χρησιμοποιούν οι πιο πολλές ομάδες, αυτό που μας μένει είναι να δούμε πόσα άτομα θα πρέπει να έχουμε μέσα στην περιοχή και πόσα έξω. Αυτό που μετράει είναι το στυλ και η φιλοσοφία. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι και όχι η τακτική».

Για το μήνυμα στον κόσμο: «Ευχόμαστε υγεία στον κόσμο. Στους φιλάθλους μας θέλουμε να έρθουν κοντά μας. Είναι σημαντική η στήριξή τους. Είναι μια χρονιά δύσκολη και δυνατή. Εκεί είναι που θα γίνει η διαφορά από τον κόσμο. Θέλουμε να μας στηρίξει σωστά και να μας βοηθήσει».