Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ματς με την ΤΣΣΚΑ:

«Καταρχάς πρέπει να προσέξουμε την δημιουργία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξεκινούν πάρα πολλά από τους γκαρντ. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει την καλύτερη επίθεση και εμείς την καλύτερη άμυνα. Ο καθένας έχει το δυνατό του στοιχείο. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Η άμυνα είναι αυτή που μας οδηγεί. Πρέπει να μειώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας της ΤΣΣΚΑ και να περιορίσουμε την παραγωγικότητά της», δήλωσε αρχικά ο 23χρονος φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τις απουσίες  της ομάδας του:

«Η απουσία του Αγραβάνη είναι πολύ σημαντική και γιατί θα είναι μακροχρόνια. Προέρχει να γίνει καλά και το ευχόμαστε όλοι. Η απουσία του Μιλουτίνοβ είναι εξίσσου σημαντική, γιατί είναι πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα πεντάρια της ομάδας. Δίνει διαφορετικά στοιχεία. Εχουμε μάθει να παλεύουμε. Παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε. Είχαμε περισσότερους από δύο παίκτες έξω ανά παιχνίδι και ανταποκριθήκαμε. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θα δώσουμε και την ψυχή μας».

Οσον αφορά το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Κώστας Παπανικολάου δίνουν λύσεις και σε άλλες θέσεις πέρα από αυτή του σμολ φόργουορντ, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό, γιατί αναπληρώνεις μία θέση εκ των έσω. Υπάρχουν παιδιά που αγωνίζονται σε δύο θέσεις. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική να πάρουμε νέους παίκτες, καθώς υπάρχουν παίκτες που ξέρουν τη νοοτροπία της ομάδας κι έχουν μπολιαστεί με αυτή».

Τέλος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ρωτήθηκε για την… διαβολοβδομάδα της EuroLeague και τον κόσμο της ομάδας του που θα δώσει δυναμικό «παρών» στο ΣΕΦ: «Πλέον έχουμε συνηθίσει. Είναι διαφορετικό από πέρσι. Είναι σημαντική εβδομάδα, γιατί προερχόμαστε από μία ήττα, ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θέλουμε να ανακάμψουμε. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Για εμένα και την ομάδα αυτό που προέχει είναι να χαροποιούμε τον κόσμο. Θα παλέψουμε με όλη μας την ψυχή για να το κάνουμε και με την ΤΣΣΚΑ».