Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στα στοιχεία που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο παρκέ, αν θέλει να φύγει με τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι παρούσα μόνιμα στα Final 4 και όλα δείχνουν πως θα είναι και φέτος μιας και προπορεύεται στη βαθμολογία. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Έχει την καλύτερη επίθεση και εμείς την καλύτερη άμυνα και οφείλουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού της. Διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας σπρώξει προς τη νίκη.

Για την αλλαγή πλάνων ως προς την τακτική λόγω της απουσίας του Μιλουτίνοφ: Χωρίς τον Μιλουτίνοφ πρέπει να βρούμε διαφορετικούς τρόπος να παίξουμε σε άμυνα κι επίθεση. Κάθε φορά που λείπει κάποιος παίκτης έχουμε το ρόστερ να καλύψουμε την απουσία εκ των έσω. Το ίδιο θα κάνουμε κι αύριο αφού έχουμε ικανούς παίκτες.

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε ματς κανονικής περιόδου με αυτά στα Final 4 με τους Ρώσους: Δεν μπορώ να προσδιορίσω διαφορές. Διαφορετικά πολύ τα ματς στα Final 4. Το έργο μας είναι δύσκολο αύριο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε συγκρίσεις με παιχνίδια Final 4 γιατί είναι πολύ νωρίς.

Για το πόσο δύσκολο είναι να ετοιμάζει την ομάδα με τους τραυματισμούς και τις επιστροφές παικτών: Το κυριότερο είναι το αγωνιστικό, όχι το ψυχολογικό. Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να παίξουμε και κατά συνέπεια αλλάζουμε στυλ σε άμυνα κι επίθεση. Όταν λείπει ένας παίκτης , κάποιος άλλος έχει επιπλέον καταπόνηση αφού επιβαρύνεται. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα νέα δεδομένα. Το πώς θα παίξουμε, το πώς θα λειτουργήσουμε. Σίγουρα όταν μπαίνει ένας παίκτης θέλει χρόνο ώστε να βρει ρυθμό και οφείλουμε να το διαχειριστούμε. Δεν είναι πάντα εύκολο. Με το πάθος και την ενέργειά μας να καλύψουμε τις απουσίες που έχουμε.