Ένταση στο Ειρηνοδικείο, σπρωξίματα, χημικά

Νέα, άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που θέλουν να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν λίγο μετά τις 4 πριν από λίγα λεπτά. Παρά το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν γίνονται ούτε σήμερα πλειστηριασμοί γα χρέη προς τράπεζες, η διαδικασία της αναγκαστικής εκποίησης ακινήτων προχώρησε για χρέη μεταξύ ιδιωτών.

Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ξήλωσαν τις λαμαρίνες που υπάρχουν ανάμεσα σε παρακείμενο εργοτάξιο και στο πίσω μέρος του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προσπαθώντας να σπάσουν το πρώτο τείχος των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν αφού μια γυναίκα διαδηλώτρια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει ένα πρώτο μπλόκο να της επιτρέψουν να περάσει.

Για να τη βοηθήσουν, οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσέγγισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτιρίου όπου βρίσκεται ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και με βίαιες απωθήσεις των διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς επιτέθηκαν στους αστυνομικούς κραδαίνοντας ακόμη και… μονωτικά υλικά από το εργοτάξιο πίσω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Λαφαζάνης: Με τη σημερινή τροπολογία η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους

Παρών στο Ειρηνοδικείο ήταν σήμερα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που έκανε στο protothema.gr το εξής σχόλιο για την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και στέλνει στη φυλακή όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς: «Με την τροπολογία αυτή η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους πλέον. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις. Δεν θα τους περάσει. Οι πλειστηριασμοί που κάνουν θα ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα θα δημιουργήσει νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις για τη χώρα μας».

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του κινήματος Δεν Πληρώνω δήλωσε στο protothema.gr: «Η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Για ακόμη μια Τετάρτη είχαμε τη χρήση βίας και χημικών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Το κίνημα είναι εδώ. Σήμερα κατατέθηκε και η τροπολογία με την οποία καθίσταται αυτεπάγγελτο αδίκημα η παρουσία μας στα Ειρηνοδικεία. Αυτή η τροπολογία είναι χουντικής έμπνευσης, και δεν μπορεί να μας πτοήσει. Θα είμαστε ακόμα πιο δυναμικά κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία και έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου θα τελούνται οι πλειστηριασμοί. Να είναι σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός είναι στα σχοινιά και απόλυτα εξοργισμένος. Η χούντα των τραπεζιτών και τα δεκανίκια τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθουν μέρα παραπάνω. Θα γραφτούν στην ιστορία ως η κυβέρνηση που έπεσε από το λαϊκό κίνημα που αντιστάθηκε στη χούντα των πλειστηριασμών». 

Πηγή: protothema.gr