Τον αποκλεισμό του Μανόλο Χιμένεθ για ακόμη 30 μέρες αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά την επανεξέταση της υπόθεσης σχετικά με την άσεμνη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ύστερα από παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Η αρμόδια επιτροπή ουσιαστικά πρόσθεσε στην τιμωρία του Ισπανού τεχνικού επιπλέον 30 μέρες, αφού είχε ήδη εκτίσει 15 από την πρώτη ποινή που του επιβλήθηκε.

Τίθεται θέμα όμως σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας η οποία ήταν μόλις 15 ημέρες κι ενώ το Πειθαρχικό Δίκαιο αναφέρει ότι η παράβαση τιμωρείται από 1 εώς 6 μήνες.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δίκασε την έφεση του υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων κατά της υπ’ αριθ. 309/2017 απόφασης του ΠΜΠΟ της Super League και κατά του προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση στο σύνολό της, κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στον εφεσίβλητο προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χιμένεθ Μανόλο. Επέβαλε στον εφεσίβλητο Μανόλο Χιμένεθ σωρευτικά χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για σαράντα πέντε (45) ημέρες.