Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού τίθεται αυτές τις μέρες επί τάπητος σε συσκέψεις που γίνονται μεταξύ της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας.

Προτεραιότητα για τους Πειραιώτες αποτελεί η ενίσχυση στην επίθεση, με την απόκτηση ενός σέντερ φορ ή εξτρέμ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά.

Ιδανική περίπτωση είναι ο Κέβιν Μιραλάς, όμως μοιάζει πολύ δύσκολο να προχωρήσει η περίπτωση του Βέλγου φορ.

Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κινηθούν για έναν παίκτη που θα είναι συμπληρωματικός στην επίθεση, ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν στην παραπάνω υπόθεση. 

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν για να καλύψουν κάποια κενά στο ρόστερ τους.

Το ένα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού υπάρχει μόνο ο Λεονάρντο Κούτρης. Μία από τις επιλογές που εξετάζονται είναι εκείνη του Χατζισαφί του Πανιωνίου, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί και στα χαφ.

Ένα ερωτηματικό είναι αν ο Ολυμπιακός  θα προχωρήσει στην απόκτηση άλλου γκολκίπερ ή θα εμπιστευτεί τον Χουτεσιώτη. Αν πάει για άλλον γκολκίπερ, θα είναι κάποιος μεγάλος σε ηλικία και θα πλαισιώσει τον Προτό.

Το θέμα του Γιαννιώτη μοιάζει δύσκολο να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή επειδή ο Ατρόμητος αντιδρά.

Εξετάζεται η περίπτωση του Κότνικ.

Αν η Σπόρτινγκ κάνει πρόταση για τον Οτζίτζα και εκείνος επιμείνει να φύγει, τότε θα αποχωρήσει ο Βέλγος χαφ και μένει να φανεί αν ο σύλλογος θα κινηθεί για την αντικατάστασή του ή θα συνεχίσει με τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ (Ταχτσίδη, Ρομαό, Ανδρούτσο, Μαρτίνς και Ζιλέ).