Κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Κάουνας ενόψει του αγώνα με τη Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για τους τραυματισμούς που έχει η ομάδα και σε ερώτηση για το πως θα τους αντιμετωπίσει, απάντησε:

«Με εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν. Σίγουρα προσπαθούμε να βρούμε κάποια σχήματα τα οποία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς τους παίκτες που δεν έχουμε για να μπορέσουν να καλύψουν το κενό τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί που βρίσκονται μαζί μας, να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να κάνουν αυτό που πρέπει. Εγώ πιστεύω σε όλο το υλικό, αυτό είναι κάτι που το λέω από την αρχή της σεζόν. Θέλω να είναι όλοι έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτό που πρέπει».

Αναφορικά με τη Ζαλγκίρις, σχολίασε: «Είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, παίζουν ομαδικά. Έχουν χημεία και ρόλους και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα που επιθετικά έχει κάποια στοιχεία μέσα στο παιχνίδι της, στα οποία δεν θα αναφερθώ τώρα και θέλουμε να τα σταματήσουμε. Αμυντικά έχει αρκετούς τρόπους να αμυνθεί και στο πικ εν ρολ και να κάνει κάποια τρικ και εκεί πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, για αυτό μίλησα εξαρχής για συγκέντρωση και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για την έδρα των Λιθουανών: «Οπωσδήποτε είναι θερμή έδρα και θορυβώδης όπως είπατε. Πρέπει να μην μας επηρεάσουν όλα αυτά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε οτιδήποτε να χαλάσει τη συγκέντρωσή μας και απλώς να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε με καθαρό μυαλό τι πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή και να αντιδράμε με τον τρόπο που πρέπει».

Σε ερώτηση για το αν κάνει έναν απολογισμό με το κλείσιμο του πρώτου γύρου , είπε:«Εγώ δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω απολογισμούς, γιατί είναι νωρίς ακόμα. Ξέρουμε όλοι ότι η Ευρωλίγκα είναι απαιτητική και δύσκολη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις 3-4 παιχνίδια και να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε απολογισμό τώρα ή τι θα γίνει στο μέλλον, κοιτάμε το παρόν και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».