λες τις αθλήτριες στη διάθεσή του θα έχει ο Κώστας Μίσσας για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Τζιρόνα (04/01, 18:00) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, στην πρώτη αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα για την φάση των «16» του Eurocup.

Σκοπός του Θρύλου είναι η νίκη και η διατήρηση μίας διαφοράς ασφαλείας, για το δεύτερο αγώνα των δύο αντιπάλων στις 11 Ιανουαρίου στην Ισπανία.  Οι «ερυθρόλευκες» είναι έτοιμες για μία ακόμα υπέρβαση, με τον Ολυμπιακό για πρώτη του φορά να αγωνίζεται στους «16» της διοργάνωσης και με τον κόσμο στο πλευρό του, να προσδοκά το αποτέλεσμα που θα τον φέρει ένα βήμα πριν τις οχτώ καλύτερες ομάδες του Eurocup.

Η αποστολή για το παιχνίδι με την Τζιρόνα αποτελείται από τις: Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτόρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά και Ανθή Μπαλτά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας, τόνισε στο osfp.gr ότι: «Μιλάμε για μία ομάδα υψηλού επιπέδου με πολύ καλές παίκτριες. Γενικότερα οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην περίπτωσή μας όμως, από την μεριά μας εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ο έλεγχος του παιχνιδιού, γιατί είναι ως ισπανική ομάδα, η Τζιρόνα έχει την τάση να τρέχει και να παίζει γρήγορα, άρα λοιπόν ένα βασικό στοιχείο είναι ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ καλή συγκέντρωση σχετικά με τις επιστροφές μας. Η λογική μας είναι να βάλουμε στο «5 εναντίον 5» τη συγκεκριμένη ομάδα και να μην της δώσουμε τη δυνατότητα να έχει πρώτο ή δεύτερο αιφνιδιασμό.

Αναφορικά τώρα με την άμυνα, το πρώτο κομμάτι είναι στο «5 εναντίον 5» είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πολλές από τις αθλήτριές της Τζιρόνα.  Είτε λέγεται λοιπόν Κολχάντο που παίζει στη ρακέτα,  είτε λέγεται Μαρτίνεζ που είναι μία πολύ σημαντική παίκτρια , είτε λέγεται Μέντι που είναι στην περιφέρεια. Είναι αθλήτριες που δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν ελεύθερα σουτ, αλλά μέσα από πίεση να σκεφτούν τις συνθήκες του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες από πλευρά της επίθεσης να δούμε κάποια αδύνατα σημεία της Τζιρόνα και στη συνολική λογική, το παιχνίδι θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση με υπομονή. Αδιαμφισβήτητα τα κορίτσια πρέπει να είναι πιστές στο κομμάτι της τακτικής σχετικά με την άμυνα αλλά και την επίθεση».

Από την μεριά της, η Άννα Σπυριδοπούλου, τόνισε στο osfp.gr ότι: «Είναι ένα σκληρό παιχνίδι, με τη Τζιρόνα να είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Εχουμε ετοιμαστεί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμες για να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. «Κλειδί» στην αναμέτρηση εκτός από την άμυνα είναι και πόσο το θέλουμε εμείς».

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Τζιρόνα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.