Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά για το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει , για τον Μιραλάς, αλλά και για τις εντυπώσεις του από τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Όσκαρ Γκαρθία στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός – Πλατανιάς 2-0:

Για το ντεμπούτο του, κόντρα στον Πλατανιά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στον σύλλογο από το πως με έχουν υποδεχθεί. Είμαι ενθουσιασμένος και χαίρομαι από το πως έχουν πάει οι μέρες στην ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε σε ματς Κυπέλλου και τέτοια ώρα και εργάσιμη ημέρα».

Για τη νίκη της ομάδας και τις πρώτες εντυπώσεις του: «Ήταν ένα ματς όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε δράση παίκτες που έχουμε δει λιγότερο. Είδαμε πάνω κάτω ότι περιμέναμε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 2 ημέρες προπονήσεων προσπάθησαν και έκαναν ότι τους ζητήσαμε και ότι δουλέψαμε».

Για τον Μιραλάς: «Είναι ένας παίκτης που ήρθε εδώ για να παίζει σε ομάδα που ξέρει καλά και που ο κόσμος τον αγαπάει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά του, τη νοοτροπία του και την φυσική του κατάσταση και γι’ αυτό έπαιξε σήμερα».

Για το 4-4-2 και το αν βάζει ήδη τη σφραγίδα του: «Είναι λίγο πολύ το πως θέλω να παίζουμε. Πάντα εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των παικτών μας και τον αντίπαλο. Θέλουμε να παίζουμε στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε και κάναμε πολλές φάσεις σήμερα για γκολ. Το σχήμα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είχε πριν η ομάδα αλλά η ιδέα είναι αυτή».