Επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε ο Νίκος Τζώρτζογλου. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου αναφέρεται στον πλήρη αποκλεισμό του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τις επιχορηγήσεις και καταγγέλλει την κατάσταση με τους μισθούς στην ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για υπαλλήλους «καρφωτούς και διορισμένους!

Αναλυτικά η επιστολή που κοινοποιείται προς Υφυπουργό Αθλητισμού, ΓΓΑ Αθλητισμού
Βουλευτές Ηρακλείου, ΕΠΟ, Super League, Football League και προς τις ΕΠΣ όλης της Ελλάδας: «Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες μίας τραγελαφικής κατάστασης σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις επιχορηγήσεις από τη Πολιτεία στις αθλητικές Ομοσπονδίες για το 2018.

Όλα τα σπορ λαμβάνουν επιχορηγήσεις και καλώς γίνεται αυτό καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση. Δυστυχώς όμως και πάλι το ποδόσφαιρο αποτελεί τον φτωχό συγγενή, καθώς η Πολιτεία δεν δίνει ούτε μισό ευρώ! Πλήρης αποκλεισμός από τις επιχορηγήσεις!

Την ώρα που ο ερασιτέχνης παράγοντας «φτύνει αίμα» για να συντηρηθούν τα σωματεία, την ώρα που μισό εκατομμύριο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές γεμίζουν καθημερινά τα εκατοντάδες γήπεδα στην Ελλάδα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την παραμικρή στήριξη από την Πολιτεία.

Ζητάτε ανάπτυξη κύριε υφυπουργέ αλλά δεν κάνετε το παραμικρό γι’ αυτό, αφήνοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μαραζώνει μέρα με την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, με τις δικές σας ευλογίες και με κυβερνητικά στελέχη να είναι μεταξύ των εκλεκτών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανδρώνεται και χρεώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με υπαλλήλους «καρφωτούς, διορισμένους, υψηλόμισθους ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΗΔΕΣ», με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που κοστίζουν στην ΕΠΟ με μισθούς σκανδαλώδεις, μηνιαίως 7.000 – 10.000 – 14.000 (!!!!!), όταν ο ελληνικός λαός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας…

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνεχιζόμενο οικονομικό στραγγαλισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλεί άπαντες να λάβουν τις ευθύνες τους….

Πιστεύουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της νέας διοίκησης, έχουν την αγάπη στον ερασιτέχνη παράγοντα, ότι έχουν ακόμη την θέληση, την ευαισθησία και κυρίως έχουν τον τρόπο για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα με τους σκανδαλώδεις μισθούς αλλά και να πιέσουν την Πολιτεία, ούτως ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ερασιτέχνης παράγοντας να πάρουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάσες και αυτό που τους αναλογεί.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ

Ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου».