Την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που, παίζοντας πάρα πολύ καλή άμυνα,  επικράτησε άνετα με σκορ 9-2 του Εθνικού στο Παπαστράτειο, στο νοκ-άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Οι «ερυθρόλευκοι», «σφράγισαν» έτσι το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στη Χίο.

Τα οκτάλεπτα:  5-0, 1-1, 1-1, 2-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μπούσλιε (φουνταριστός 6:33), 2-0 Μουρίκης (φουνταριστός 4:51),  3-0 Φουντούλης (περιφέρεια 4:03), 4-0 Μπούσλιε (φουνταριστός 2:28), 5-0 ΝικολαΪδης (φουνταριστός 00:06).

2ο οκτάλεπτο: 5-1 Χονδροκούκης (π/π 6:35), 6-1 Μπούσλιε  (φουνταριστός 1:22).

3ο οκτάλεπτο: 7-1 Μουρίκης (φουνταριστός 7:17), 7-2 Καρούτζος (φουνταριστός 4:00),

4ο οκτάλεπτο: 8-2 Δερβίσης (περιφέρεια 2:49), 9-2 Αργυρόπουλος (περιφέρεια 2:01).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγκε Κόλιανιν): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Χαλυβόπουλος, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 3, Μουρίκης 2, Αργυρόπουλος 1, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς

Εθνικός (Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας, Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας, Καρούτζος 1, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Γέμελος. Σκληρός. Μαυρογιάννης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

Δηλώσεις:

Ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού,  Χρβόγκε Κόλιανιν, δήλωσε  μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Ήμασταν σοβαροί, πολύ καλοί στην άμυνα ενώ επιθετικά το περιμέναμε, καθώς τα παιδιά έλειπαν με την Εθνική ομάδα και δεν κάναμε όλοι μαζί προπόνηση. Ήταν μια εύκολη νίκη, κρατάμε την αμυντική μας λειτουργία, την σοβαρότητα πυ δείξαμε και φυσικά την πρόκριση που πήραμε γα το Final-4».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Γαλανόπουλος δήλωσε: «Ήταν ένα νοκ-άουτ παιχνίδι που έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή στο στόχο μας που ήταν η πρόκριση. Θέλουμε και στο Final-4 να παίξουμε καλό πόλο και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Σήμερα παίξαμε πολύ πιεστική άμυνα από την αρχή κάτι που φαίνεται και στο σκορ, στην επίθεση δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα και συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Χίο που και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και να ετοιμαστούμε για τον αγώνα με το Αννόβερο».