Μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το περιστατικό με τον Βλάνταν Ίβιτς, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, είχε μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis».

Τότε είχε μιλήσει για ήθος και… γελοιότητες του Παναθηναϊκού, ενώ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «όποιος παρακολουθεί εδώ και 15-20 μέρες τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Παναθηναϊκού αντιλαμβάνεται ότι θα όπλιζε το χέρι ενός ηλιθίου που βρίσκεται πάντα σε κάθε γήπεδο».

Μάλιστα σε ερώτηση για ηθικούς αυτουργούς είχε απαντήσει το εξής: «Αυτούς που για να καλύψουν τα δικά τους συμφέροντα, μετά τον δεύτερο ημιτελικό έστησαν ένα πανηγύρι εδώ και 20 μέρες με τα Μέσα ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου. Αν δεν το έκανε η διοίκηση του Παναθηναϊκού αλλά οι δημοσιογράφοι αυτών των μέσων από υπερβάλλοντα ζήλο, ας το ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι».

Για το περιστατικό με τον τραυματισμό του Ίβιτς, είχε σχολιάσει: «Έπεσε κάτω ο κ. Ιβιτς, πήγε στα αποδυτήρια εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα και η σύσταση του γιατρού ήταν να εξεταστεί στο νοσοκομείο. Αυτό και έγινε και δεν μπορώ να καταλάβω γατί το συζητάμε τόσο πολύ. Αντί να καταδικάσουμε τα επεισόδια σε όλα τα γήπεδα, βλέπουμε μια προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα και ούτε λίγο ούτε πολύ να θέλουν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που τραυματίστηκε ο Ιβιτς».

Παράλληλα για τον διαιτητή Κομίνη και τα όσα είχαν γραφτεί στο φύλλο αγώνα, είχε αναφέρει: «Ο κ. Κομίνης πρέπει να σταματήσει να κάνει δημόσιες σχέσεις. Δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλους και σίγουρα δεν τα έχει καλά με εμάς με τις διαιτησίες του. Με το φύλλο αγώνα προσπάθησε να καλύψει την πλάτη του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι δυνατόν να γίνεται σύρραξη ποδοσφαιριστών και ο διαιτητής να μπαίνει στα αποδυτήρια για να επιβάλλει τις πειθαρχικές ποινές; Το φύλλο αυτού του αγώνα πρέπει να είναι το τελευταίο επίσημο έγγραφο που υπέγραψε ως διαιτητής. Να φύγει μόνος του. Αν δεν ντρέπεται με ό,τι έγραψε και το παρέδωσε στη 1:30, δεν μπορούμε να περιμένουμε δικαιοσύνη από έναν τέτοιον άνθρωπο. Και δε μιλάω για τη διαιτησία του στο χορτάρι, αλλά μόνο γι’ αυτό».

Για το πώς υποδέχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης όσα έγιναν και ποιες θα είναι οι κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Θα στοιχειοθετήσουμε – εφόσον δεν έχει στοιχειοθετηθεί μόνη της – όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα γιατί το σημαντικότερο είναι να πέσουν οι ευθύνες στους ηθικούς αυτουργούς. Σ’ αυτούς που ανέβασαν τους τόνους άδικα, που πάτησαν σε ψέματα, που προσπάθησαν να καλύψουν δικές τους στρατηγικές επιλογές στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου πίσω από μια διαιτησία που θεώρησαν κακή και καταδικαστική. Αυτούς όλους θα πρέπει να τους καταδείξουμε. Τώρα, ας αναλογιστεί ο καθένας τι έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και ας αναλογιστεί το μερίδιο των ευθυνών του».

Για το πώς θα μπει τέλος στον κύκλο των επεισοδίων ώστε να πηγαίνουν οικογένειες στα γήπεδα:
«Κατ’ αρχήν με ισονομία, δικαιοσύνη και ποινές. Πρέπει να σταματήσουμε να αφήνουμε ατιμώρητα πράγματα που ντροπιάζουν όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Σ’ αυτόν τον χώρο που ζούμε, τη συμπεριφορά μας τη λουζόμαστε. Στον ΠΑΟΚ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε δώσει το δικαίωμα για τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά αν δεν αρχίσουν να τιμωρούνται όλα τα στραβά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γίνονται εσαεί. Και να υπάρχουν σκληρές και αυστηρές τιμωρίες για όλους.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες και πράγματα που τα έχει δει όλος ο κόσμος και βλέπω ότι υπάρχει μια διάθεση συμψηφισμού και να πούμε «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι». Όταν γίνεται συμψηφισμός, ο μόνος που ευνοείται είναι ο πραγματικός ένοχος, αυτό που έχει στήσει όλο αυτό το σκηνικό. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη, αυστηρότητα και πιστή τήρηση των κανονισμών. Δεύτερον, μια ηγεσία δυναμική και εκλεγμένη από το ίδιο το ποδόσφαιρο για το ποδόσφαιρο. Τον τρόπο ας τον βρούνε. Δεν γίνεται να παρατείνουμε ένα διάστημα ανωμαλίας.

Υπάρχει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης με σκοπό να βάλει το ποδόσφαιρο σε μια τροχιά, όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και στόχος. Πρέπει η κυβέρνησή και ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε να μη δημιουργείται εκνευρισμός στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Θέλετε να δούμε τι είπε σήμερα μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα από αντικείμενο, οπαδού του ΠΑΟΚ;

Απολαύστε τον:

«Ο Ολυμπιακός προφανώς και ήρθε εδώ με τον συγκεκριμένο στόχο. Φαίνεται ότι ζουν σε ψευδαισθήσεις. Ψευδαισθήσεις είχαν στην επικοινωνία, ψευδαισθήσεις τραυματισμών, ψευδαισθήσεις απειλών. Είναι προκλητικοί από την πρώτη στιγμή που ήρθαν. Όπως δεν σέβονται όλα αυτά τα χρόνια, ούτε τώρα θα σέβονταν 30.000 κόσμο που περίμενε στη βροχή να δει το παιχνίδι. Βρήκαν μια κατασκευασμένη αφορμή για να μην γίνει τουλάχιστον σήμερα το παιχνίδι. Κρίνονται όλοι».