Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας βραβεύτηκαν στη  «Βραδιά των Πρώτων 2017», τη μεγάλη τιμητική εκδήλωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη

Οι δυο αθλητές του Ολυμπιακού, κατέκτησαν το 2017 τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Star, στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στην Ιταλία και για ακόμα μια χρονιά τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο έφορος του τμήματος της ιστιοπλοΐας του συλλόγου. Γρηγόρης Δέδες. Όλοι οι ιστιοπλόοι τιμήθηκαν από αθλητές των Όπτιμιστ. Μαζί με τον Αντώνη Τσότρα, το βραβείο του Αιμίλιου Παπαθανασίου, ο οποίος απουσίαζε για αγώνες στη Γαλλία, παρέλαβε η κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Την «Βραδιά των Πρώτων» τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός αθλητισμούς Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κιμ Αντερσεν,  ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος και το μέλος της ISAF Γεώργιος Ανδρεάδης.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου δήλωσε στο osfp.gr: «Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Είναι το 9ο ευρωπαϊκό μετάλλιο και αυτό δείχνει μια διαχρονικότητα. Από τα 11 μου που ξεκίνησα και από τα 17 που κατέκτησα το πρώτο η πορεία είναι συνεχώς σε υψηλά επίπεδα. Με κάνει πολύ χαρούμενο ότι βάζω και εγώ το λιθαράκι μου ώστε να μεγαλώνει το όνομα του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο».

Ο Αντώνης Τσότρας δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Κατ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω την κ. Τσιλιγκίρη και τον κ. Δέδε που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η βράβευση μπορεί να ήταν για εμάς ατομική αλλά η προσπάθεια είναι πάντα συλλογική και πίσω από εμάς βρίσκονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στον πλανήτη. Ελπίζουμε να συνεχίζουμε έτσι και με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα χρονιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρο που είναι πάντα δίπλα μας».