Αναλυτικά, ο Χρήστος Κόντης μίλησε στη Nova για: 

-τη βελτιωμένη εικόνα απέναντι στην Κέρκυρα: «Υπάρχει διάθεση στις προπονήσεις από όλα τα παιδιά. Δεν ήταν όλα τέλεια τη Δευτέρα, έγιναν και λάθη, αλλά η επιβράβευση που ήρθε με το σκορ ήταν κάτι θετικό και πάμε με τον ίδιο τρόπο στον αγώνα της Κυριακής για να κερδίσουμε ξανά».

-τα λάθη στο τελευταίο ματς: «Η Κέρκυρα έκανε έντεκα τελικές, δεν ήταν όλες επικίνδυνες, αλλά υπήρχαν 2-3 φάσεις που έχουν επαναληφθεί πολλές φορές. Δουλέψαμε σε αυτό και θέλουμε να φανούμε πιο δυνατοί στο ματς με τον Απόλλωνα».

-την αντιμετώπιση του Απόλλωνα: «Δουλεύουμε αυτή την εβδομάδα ώστε βάσει του τρόπου παιχνιδιού του Απόλλωνα να βρούμε λύσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα παίξει ο αντίπαλος. Η Κέρκυρα έπαιξε αρκετά ψηλά. Για τον φίλαθλο κόσμο είναι ό,τι πιο ωραίο να παίζει ανοιχτά μια ομάδα».

-τα προβλήματα εν όψει Απόλλωνα: «Χθες είχε μια ενόχληση ο Πάρντο στον τετρακέφαλο, είναι λίγο δύσκολο να προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής».

-την επιθετική φιλοσοφία και την ισορροπία με την ανασταλτική λειτουργία: «Η φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε πάντα ποδόσφαιρο κυριαρχίας, γρήγορα και θεαματικά, αλλά και με καλή αμυντική λειτουργία. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να βρεις την ισορροπία. Εμείς δεχόμαστε πολλές επιθέσεις όταν είμαστε οργανωμένοι πίσω, γι’ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε. Θεωρώ πως είναι κυρίως θέμα συγκέντρωσης. Επειδή έπαιξα όλη την καριέρα μου ως μεσοαμυντικός, πρέπει να έχεις τη συγκέντρωσή του συνέχεια στο 100%. Βέβαια δεν φταίνε μόνο οι αμυντικοί, αλλά όλη η ομάδα. Αν κάνεις τους παίκτες να πιστέψουν αυτό που θες να πετύχεις στην ομάδα, έχεις κερδίσει το μισό στοίχημα».

-το γεγονός ότι αντιμετωπίζει έμπειρους προπονητές όπως οι Ματζουράκης και Παράσχος: «Αισθάνομαι τυχερός που προπονώ τον Ολυμπιακό. Για μένα είναι τιμή. Είναι τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζω προπονητές με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία».

-τα γκολ των στόπερ: «Όταν έχεις αμυντικούς με τα ύψη των δικών μας θεωρώ πως μπορεί ένα τέτοιο γκολ να ανοίξει ένα τέτοιο παιχνίδι. Για μας είναι σημαντικό να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ και να μη δεχτούμε».

-τη θέση του Ανδρούτσου: «Θεωρώ πως η ιδανική του θέση είναι οκταροδεκάρι. Εκεί μπορεί να προσφέρει πιο πολλά, απλώς οι συγκυρίες κάποιες φορές δεν βολεύουν να παίξει εκεί, άσχετα αν είναι η χειρότερη ή η καλύτερη για αυτόν. Όταν έχεις μια θέση στην ενδεκάδα, είναι σημαντικό κι αυτό».

-τον ομαδικό πανηγυρισμό στο γκολ του Βρουσάι: «Το είπα και στους παίκτες ότι μου άρεσαν οι πανηγυρισμοί μετά τα γκολ. Το ομαδικό πνεύμα είναι πολύ σημαντικό, να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για έναν και μόνο σκοπό».

-την εξέλιξη του Βρουσάι: «Είναι ένα παιδί συνεσταλμένο, εργατικό, με πολύ καλά στοιχεία. Είναι δύσκολο σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να βρουν τόσο νέα παιδιά χρόνο, αλλά ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα για να κάνει καλή καριέρα».

-τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Σε κάθε ηλικία υπάρχουν 3-4 πολύ αξιόλογοι παίκτες, ο Ρέντης τους παρέχει τα πάντα και γιατί όχι να μη δούμε κι άλλα παιδιά να ξεχωρίζουν και να κάνουν καριέρα όπως ο Ρέτσος. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει παίκτες από τις ακαδημίες, να μεγαλώνουν με τη φιλοσοφία του συλλόγου και να υπάρχει ένα σωστό μείγμα για να βγάζει καλύτερη δυναμική ο σύλλογος».

-το αν έχει «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα του: «Πολλές φορές ακόμη ζηλεύω τους παίκτες. Μέσα στο μυαλό μου σκέφτομαι το προπονητικό κομμάτι, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι και σαν παίκτης για να μπαίνεις λίγο στην ψυχολογία τους, να νιώσεις πιο κοντά τους και να τους κερδίσεις».