Στο πρώτο της παιχνίδι για τα πλέι-οφ της Handball Premiere η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού επικράτησε με 23-20 του Δούκα στον 1ο ημιτελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με σοβαρότητα, έκαναν το 1-0 στη σειρά και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν εκ νέου την ομάδα του Δούκα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με στόχο να «ντουμπλάρουν» τις νίκες και να προκριθούν στους τελικούς.

Η δεύτερη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Μαΐου. Πριν την έναρξη του αγώνα στο Ρέντη, τιμήθηκε από τον Σοφοκλή Ξυνή ο team manager της ομάδας, Χαράλαμπος Προδρομίδης, για την προσφορά του στο άθλημα του χάντμπολ.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-4, 6-6, 9-7, 12-10 (ημ.), 14-12, 15-14, 18-16, 20-18, 21-19, 23-20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 8, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης 2, Στούμπης 2.

ΑΣΕ Δούκας (Κώστας Μπούνας): Μωραϊτης, Τόμπρος, Γκέρτσος 1, Νομικός 1, Παπαπούλιος, Μπραουδάκης, Αποστολίδης, Μίτροβιτς 1, Μπάρμπας, Ντούνης 2, Μπάγιος 7, Ζιβούλοβιτς 1, Τζανιδάκης 1, Νταρσουλάντ 1, Κεδέρης 5.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήμασταν καλοί, αλλά όχι λόγω της μεγάλης διακοπής. Δεν ήμασταν καλοί γιατί δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε αυτά που είπαμε. Θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι και με περισσότερη ενέργεια και μετακινήσεις, ειδικά στα 7-6 των αντιπάλων ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιες έξτρα επιθέσεις. Ήμασταν και αρκετά άστοχοι μπροστά, παρόλα αυτά μετράει το 1-0 και θα ετοιμαστούμε για να πάμε την Τετάρτη στο Δαΐς για να τελειώσουμε τη σειρά».

Ο Κώστας Τσιλιμάρης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Είχαμε μια πολύ κακή απόδοση όσον αφορά την εκτελεστικότητα μας στο παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά άστοχοι καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό δημιούργησε μια νευρικότητα. Θεωρώ ότι αφού καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα σε μια τόσο κακή μέρα είμαστε σε καλό δρόμο. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και όλα ξεκινούν από την άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στη σταθερότητα και την άμυνα μας. Δεχτήκαμε 20 γκολ και αυτό είναι πολύ καλή επίδοση για την άμυνα μας. Είναι δύσκολο κάποιος να μας κερδίσει όταν έχουμε δεχτεί μόνο είκοσι γκολ».