Ομάρ Ελαμπντελαουί:

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Στόχος μας είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αφήσουμε τα άλλα πράγματα και τον εκνευρισμό έξω. Αυτά δεν είναι δική μας δουλειά. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς ήταν να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς και να μην παρασυρθούμε από το τι θα συνέβαινε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς».

Για το σημερινό ματς: «Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι και αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να πάμε γρήγορα στη μπάλα και να την κρατήσουμε στην κατοχή μας όσο το δυνατόν περισσότερο και στο έδαφος. Έτσι δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες, έτσι κερδίσαμε και το πέναλτι. Νομίζω το πλάνο ήταν πολύ επιτυχημένο σήμερα».

Για το αποτέλεσμα: «Το 3-1 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, γιατί στον επαναληπτικό θα χρειαστεί να ανοιχτούν. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Έχουμε πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Για τον κόσμο του Θρύλου: «Οι οπαδοί μας ήταν πολύ σημαντικοί σήμερα. Στάθηκαν στο πλευρό μας. Τους ένιωθα σαν να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μας υποστήριξαν αρκετά. Ακόμη κι όταν δεχτήκαμε το γκολ, εκείνοι δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν και μας βοήθησαν».

Κώστας Φορτούνης:

Για το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν στο ημίχρονο, τις λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή που είχαν φέρει εκνευρισμό στην ομάδα: «Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι, προηγηθήκαμε στο σκορ, η ομάδα έδειχνε ότι πατάει καλά στο γήπεδο. Είχαμε ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεχθήκαμε ένα γκολ με πέναλτι, δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά σίγουρα υπάρχουν δύο αμφισβητούμενες φάσεις. Παρόλα αυτά, στο ημίχρονο τα βάλαμε κάτω, είπαμε ότι σαν ομάδα είμαστε καλύτεροι και πρέπει να βγούμε έξω να μην ασχοληθούμε με τον διαιτητή και να παίξουμε την μπάλα μας. Ο προπονητής μας μίλησε και στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι κάναμε μία καταπληκτική εμφάνιση».

Για το πόσο καλά διαβασμένος ήταν ο Ολυμπιακός: «Έχουμε δουλέψει γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια, έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Θέλω να πω ότι ο προπονητής έχει δουλέψει καλά την ομάδα και συνεχίζει να τη δουλεύει. Ξέραμε που να χτυπήσουμε την Μπέρνλι, παίξαμε με την μπάλα κάτω, κάναμε στημένα τα οποία ήταν πολύ καλά και μας βοήθησαν και βάλαμε και το γκολ και ήμασταν καλά διαβασμένοι, ναι».

Για τη δική του απόδοση: «Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι, έκανα καλή προετοιμασία, ο προπονητής με πιστεύει πάρα πολύ, έχουμε πάρα πολλούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και μένα. Είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο και πλέον το απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο σ’ αυτή την ομάδα!».

Για τη ρεβάνς στην Αγγλία: «Η Μπέρνλι θα πρέπει να ανοιχτεί στο γήπεδό της, εμείς έχουμε το υπέρ μας σκορ και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στην κόντρα επίθεση. Πρέπει να δούμε το ματς σα να είναι 0-0, γιατί είναι ένα 90λεπτό ακόμα. Θα πάμε στην Αγγλία για να κερδίσουμε και εκεί το παιχνίδι, τίποτα άλλο».

Εάν ο κόσμος της ομάδας αποτελεί ακόμα ένα «όπλο» για τους ίδιους: «Εννοείται αυτό! Σήμερα ήταν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τους ευχαριστούμε, τους θέλουμε πάντα κοντά μας και ακόμα και στο 1-1, μας βοήθησαν. Εμείς δείξαμε ότι είμαστε ομάδα δουλεμένη και πιστεύω ότι μ’ αυτό τον κόσμο και έτσι όπως παίζουμε θα γίνεται ολοένα και καλύτερη».

Για την ψυχή και την καρδιά που έδειξε η ομάδα, ακόμα και με το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων: «Η Μπέρνλι έπαιξε πολύ σκληρά και δυνατά, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δέσει πολύ καλά σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση για να περάσουμε στους ομίλους. Νομίζω το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο και μακάρι να πάνε όλα καλά στην Αγγλία και να προκριθούμε».