ΟΙ δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά την Λιβαδειά:

Για τις πολλές τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού: «Πιστεύω ότι σήμερα είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε περισσότερες φορές. Έχουμε δείξει ότι είμαστε ομάδα που μπορούμε να σκοράρουμε πολλά τέρματα. Έχουμε πολλά δοκάρια, στοχεύουμε τα σουτ στην εστία. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Υπήρχε κούραση από την Πέμπτη, αλλά δεν είναι δικαιολογία για εμάς. Φάνηκε όμως ότι υπήρχε. Δεν είμαι ικανοποιημένος έτσι όπως ξεκινήσαμε.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη πρέπει να είναι πιο επιθετικός. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και είχαμε τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Ο αντίπαλος μάς δυσκόλεψε, αλλά είμαστε μία ομάδα που πρέπει να ανοίγει τις άμυνες. Η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη. Μία ομάδα σαν εμάς θα πρέπει να μην ξεκινάει έτσι τα παιχνίδια, αλλά να κυριαρχεί από τα πρώτα λεπτά».

Για την σχέση του με τον κόσμο: «Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό, γιατί ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Ο κόσμος δίνει δύναμη σε μία ομάδα και για αυτό στο παιχνίδι της Πέμπτης που χρειάστηκε ενέργεια, ο κόσμος έδωσε τη δύναμη και να κρατήσουμε την ισορροπία του αγώνα υπέρ μας. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ότι η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που πρέπει πάντα αυτή η σχέση να δυναμώνει, γιατί ο κόσμος πρέπει να πιστεύει στην ομάδα».

Για το αν κάνει δεύτερες σκέψεις για την ενδεκάδα της Πέμπτης: «Έγιναν κάποιες αλλαγές επειδή θέλαμε και αναγκαστήκαμε όπως με τον Ποντένσε, τον Μιράντα και τον Μπουχαλάκη. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά θέλουμε να αποκλείσουμε την Μπέρνλι, αλλά ο πρωταρχικός στόχος η κατάκτηση του τίτλου. Κάναμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές, με επιλογές περιορισμένες, πράγμα που δεν θα συμβαίνει στην πορεία της χρονιάς, γιατί η ομάδα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Είδαμε σήμερα ότι διαλέξαμε τους παίκτες που ήταν καλύτεροι για αυτό το ματς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αλλαγές».

Για τον Γκιγιέρμε: «Φυσικά υπάρχουν παίκτες που δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένοι όσο άλλοι. Είναι δύσκολο να απαντήσω. Όμως σίγουρα χωρίς παιχνίδια και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό είναι δύσκολο να το πετύχουν. Θα βοηθήσει πολύ η διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί θα έχουμε φιλικά ματς. Μέρα με τη μέρα αυτό θα βελτιώνεται, γιατί οι παίκτες χρειάζονται ρυθμό και προπονήσεις. Η ομάδα θα είναι συνεχώς όλο και πιο έτοιμη. Ακόμα και αυτοί που είναι ήδη έτοιμοι, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πούμε ότι θα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση».