Συνέντευξη στην ισραηλινή ιστοσελίδα «israelhayom.com» παραχώρησε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως ανέλαβε τον Ολυμπιακό με στόχο να τον αναζωογονήσει, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Σπανούλη και Πρίντεζη, τους οποίους χαρακτήρισε παίκτες – σύμβολα για την ομάδα.

Για τις μεταγραφές των ξένων παικτών στον Ολυμπιακό: « Ήρθα στον Ολυμπιακό με στόχο να αναζωογονήσω την ομάδα. Να την κάνω πιο φρέσκια, πιο αθλητική, πιο πεινασμένη πίσω από τους ήδη έμπειρους παίκτες που υπάρχουν. Ήθελα παίκτες που να ταίριαζαν στην ομάδα αναφορικά με όσα θέλουμε να πετύχουμε. Συχνά με ρωτούσαν για παίκτες που είχα φέρει στο παρελθόν: “Ποιοί είναι αυτοί;” Και στη συνέχεια είδα τι έκαναν και που έφτασαν».

Για το γεγονός ότι δεν έχουν εμπειρία οι συγκεκριμένοι παίκτες: «Μου αρέσει να χτίζω πάνω σε αυτούς. Έχουν τη φλόγα και την ελπίδα μέσα τους. Μου αρέσουν οι παίκτες που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν ψηλά».

Για τον Σπανούλη: «Τον βλέπω σαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη, ένας άνθρωπος που σέβονται όλοι, ένα περιουσιακό στοιχείο από κάθε άποψη. Είναι σύμβολο για την ομάδα όπως και ο Πρίντεζης! Έχουν το DNA του συλλόγου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να προπονήσω παίκτες όπως αυτοί».

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Euroleague: «Το πρόγραμμα μας στην Euroleague, είναι πολύ δύσκολο, μια πρόκληση. Όμως είμαστε στην αρχή του Μαραθωνίου. Όπως σε όλες μου τις ομάδες, πιο σημαντικό για εμένα είναι πως θα τελειώσουμε τη χρονιά και όχι πως θα την ξεκινήσουμε. Φέτος, η Euroleague είναι ακόμα πιο δυνατή και πολύ ανταγωνιστική».

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: « Είναι τρόπος ζωής, είναι διασκεδαστικό. Μπορεί να μην φαίνεται διασκεδαστικό, όμως είναι».

Για την Ελλάδα και την Αθήνα: «Μου θυμίζει το Ισραήλ. Η ζεστασιά των ανθρώπων, η νοοτροπία που έχουν».