Στη Media Day της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού μίλησε, με τη σειρά της, η Εβίνα Σταμάτη. Με την αρχηγό του Θρύλου να αναφέρεται στους στόχους των «ερυθρολεύκων» για τη νέα σεζόν, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά της στον κόσμο της ομάδας, τον οποίο αποθέωσε.

Αναλυτικά:

«Είναι η τέταρτη χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να ολοκληρώνουμε τους στόχους μας. Θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι ένας ιστορικός σύλλογος και ο καθένας που έρχεται σε αυτήν την ομάδα είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί. Ένας από τους στόχους μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και εύχομαι ότι θα κατακτήσουμε και αυτούς τους τίτλους», ανέφερε αρχικά.

Για το γεγονός ότι έχει ανανεωθεί το ροστερ τόνισε: «Η ομάδα και τα πρόσωπα της είναι καινούρια. Το καλό είναι ότι απαρτίζεται από μικρές ηλικίες και είναι κάτι που το χρειαζόταν η ομάδα αυτό. Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτές, κάποιες από αυτές είναι και στην Εθνική ομάδα κάτι που είναι και πάρα πολύ σημαντικό για το σύλλογο.

Έχουμε νέα παιδιά δίπλα μας και θα τα βοηθήσουμε από την μεριά μας και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν και αυτές με το ταλέντο τους».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού η Εβίνα Σταμάτη δήλωσε: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα κοντά μας. Είναι δίπλα στην ομάδα και δίνει δυναμικό παρών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Φέτος εμείς θα τον χρειαστούμε ακόμα περισσότερο, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Θέλουμε λοιπόν και τον κόσμο δίπλα μας για να μας δείξει και τον δικό του ενθουσιασμό και να δώσει δυναμικό παρόν σε κάθε ματς. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του και τον περιμένουμε και φέτος για μεγάλα πράγματα».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα εξαιτίας της πρώτης συμμετοχής της στην Ευρωλίγκα, υπογράμμισε: «Το άγχος υπάρχει πάντα ανεξάρτητα με το επίπεδο που συμμετέχουμε. Προσωπικά πιο πολύ ενθουσιασμό μας δίνει αυτό. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και ανυπομονούμε για το πρώτο ματς».

Τέλος, σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι ο λόγος που γίνεται ακόμα πιο γνωστό το γυναικείο μπάσκετ στις μικρότερες ηλικίες, η αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Είναι ένας συνδυασμός της Εθνικής ομάδας από το περσινό καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν η μισή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μέλη αυτής της Εθνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και τα νέα κορίτσια δείχνουν ότι παρακολουθουν την Εθνική και τον Ολυμπιακό. Εμείς από την μεριά μας αν συνεχίσουμε με τον τρόπο μας πρέπει να εμπνέουν τα κορίτσια αυτά να μπαίνουν στο γήπεδο και να μπαίνουν στη διαδικασία να ασχολούνται από πολύ μικρές με τον αθλητισμό κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».