Η κοινωνική προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας αρκετά χρόνια πριν, αφού έχει βοηθήσει εκτός από τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και ανθρώπους από το εξωτερικό όπως για παράδειγμα η οικονομική του ενίσχυση προς την Κίνα για τους πληγέντες από τσουνάμι το 2011.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά η κοινωνική προσφορά του ηγέτη του Ολυμπιακού ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας και ως ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ Φόρεστ πρόσφερε στεγή και φαγητό σε άστεγους της πόλης!

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «nottinghampost.com» συνδυάζει το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη με έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μπράιαν Κλάφ! Ο οποίος σε όλη του την πορεία τόνιζε τη σχέση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον σύλλογο και την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα στους άστεγους πρόσφεραν το φαγητό και δύο ποδοσφαιριστές της Νότιγχαμ Φόρεστ και ο λόγος για τους Όσμπορν και Λόλεϊ, με τον πρώτο να δηλώνει: «Η έλλειψη στέγης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην χώρα και αυτό φαίνεται από τους αριθμούς οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται. Για αυτό και είναι σημαντικό οι ενώσεις να μπορούν να προσφέρουν ξενώνες όπως αυτούς εδώ, για ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή. Είναι τέραστιο αυτό. Η ευαισθητοποίηση όλων μπορεί να φέρει κάτι καλό».

Επίσης, αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης, από την πρώτη ημέρα (το 2017) που έχει αναλάβει την ομάδα έχει δώσει εντολή σε όλα τα μέλη του συλλόγου να βοηθούν την τοπική κοινότητα.

Μάλιστα οι Άγγλοι αναφέρονται και στην κοινωνική προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα για τις δωρεές που έχει κάνει κατασκευάζοντας πάρκα, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στην προσφορά του προς τους πρόσφυγες με ρούχα και φαγητό, αλλά και την οικονομική ενίσχυση με 1 εκατομμύριο ευρώ προς τους πληγέντες της πυρκαγιάς του καλοκαιριού στο Μάτι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιγχαμ, Νίκολας Ράνταλ, σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι η φιλοδοξία του κ. Μαρινάκη όχι να πετύχει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Θέλουμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος της έλλειψης στέγης στην κοινότητά μας. Η δουλειά που γίνεται, ειδικά με τους ανθρώπους στους δρόμους, μπορεί να είναι σωτήρια και να αλλάξει τη ζωή κάποιων».