Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε προβοκάτορα στην εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων του Παμπελοποννησιακού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (08/11). Επίσης αναφέρθηκε και στην πρωτοφανή πρακτική του γιατρού του αγώνα Δημητρόπουλου που… μάσαγε τα λόγια του.

Φυσικά, θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο αν θα υπάρξει τιμωρία των Πειραιωτών μετά και το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, στην οποία έλαμψε η αλήθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει προθεσμία να καταθέσουν τα υπομνήματά τους μέχρι τις 13:00 της Παρασκευής (09/11) και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση.

Η πλευρά του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκε στην υπόθεση από τους δικηγόρους Ιωάννη Χατζησαβάογλου και Λίνα Σουλούκου, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους έδειξαν ξεκάθαρα στην εκδίκαση ποια είναι η αλήθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν χαρακτηριστικά, ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια για επεισόδια, ενώ στάθηκαν στο γεγονός ότι ο παρατηρητής δεν είχε εικόνα για τραυματισμό στο γήπεδο, ζητώντας έτσι να μην ληφθεί στην έκθεση η παρατήρησή του. Επίσης, έγινε λόγος για προβοκάτσια, επισημαίνοντας ότι ο φίλαθλος που προκάλεσε την ένταση όχι μόνο είχε τον ύμνο του Παναθηναϊκού στο κινητό του, αλλά έβριζε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Τέλος, υπογράμμισε ότι ακόμη και αν υπάρξει τιμωρία, αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί στο Κύπελλο Ελλάδος, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν από τους δικηγόρους των Πειραιωτών: «Δεν υπάρχει αναφορά και υπόνοια για επεισόδια. Δεν έγινε αντιληπτό από τον παρατηρητή. Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη σας».

Στη συνέχεια πρόσθεσαν: «Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας. Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», είπε η δικηγόρος του Ολυμπιακού και ζήτησε αν υπάρξει τιμωρία να αφαιρεθούν βαθμοί από τον όμιλο του Κυπέλλου».

Επιπλέον, τόνισαν: «Ακόμα και εάν δεν δεχθείτε όλο αυτό υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ».

 

Έλαμψε η αλήθεια με την κατάθεση του Κώστα Καραπαπά στην υπόθεση της Πάτρας. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πήρε το λόγο στην εκδίκαση της υπόθεσης και αρχικά ανέφερε ότι βρισκόταν δίπλα από τα όσα συνέβησαν και είδε ακριβώς το τι έγινε στην κερκίδα. «Ήταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά και οικογένειες», ήταν η αρχική του τοποθέτηση ενώ στη συνέχεια επεσήμανε ότι κάποια στιγμή ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού.

Όπως τόνισε ο συγκεκριμένος φίλαθλος αντί να κλείσει το κινητό του, έτρεξε προς την πόρτα και άρχισε να καθυβρίζει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εκεί.

«Εκείνη τη στιγμή 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, ήρθαν τα ΜΑΤ. Αντί η Αστυνομία να πιάσει τον οπαδό ή τους 2-3 που τον κυνηγούσαν έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Μάλιστα είπα στον διευθυντή “τι κάνετε” και μου απάντησε “έχεις δίκιο”».

Παράλληλα ανέφερε κλείνοντας: «Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της Αστυνομίας. Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις».

Στη συνέχεια η έδρα ρώτησε τον Κώστα Καραπαπά αν ο κ. Δημητρόπουλος έχει κάποια οπαδική προτίμηση με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι κατηγορηματικός: «Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός έχει και φωτογραφικά ντοκουμέντα, ενώ στο τέλος επισήμανε ότι: «Αυτός ο άνθρωπος επικοινώνησε ότι πήγε στο αυτοκίνητο, και μετά πήγε για πρώτες βοήθειες. Έδωσε μία κατάθεση στην αστυνομία, την ίδια ημέρα».