Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη έπειτα από τη νίκη – πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν:

«Ήταν μία τεράστια νίκη. Γράψαμε ιστορία! Ίσως είναι η πιο ιστορική νίκη της ομάδας, γιατί συνδυάστηκε με την πρόκριση! Απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, μία ιστορική ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Εγώ αυτό που είπα στους παίκτες μας μετά το ματς όταν τους έδωσαν συγχαρητήρια, είναι ότι τους δίνω συγχαρητήρια και για τη νίκη αλλά και για την απόδοση. Η απόδοση ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Γιατί μην ξεχνάμε τι αντίπαλο αντιμετωπίσαμε. Είδαμε έναν Ολυμπιακό που έπαιξε πολύ δυνατά επιθετικά και ήταν διψασμένος γι’ αυτή την πρόκριση. Πιστεύω ήταν μία δικαίωση για όλους μας, γιατί αυτή την ομάδα την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή στα δύσκολα, γιατί έχουμε περάσει δύσκολα. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες αλλά εμείς έχουμε πίστη και βλέπουμε ότι αυτό που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι έχει μέλλον και θα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό που τους ζήτησα ήταν να ξεκουραστούν για τις επόμενες 24 ώρες να καθαρίσει το μυαλό τους και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Αυτά έχω να πω σε γενικές γραμμές. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σηκώσαμε και τη σημαία του Ολυμπιακού μας και τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι μία νίκη που συζητιέται σε όλη την Ευρώπη σήμερα και μας έκαναν όλους περήφανους. Το είδατε και με τον κόσμο, που όλοι μαζί, μία οικογένεια, πανηγυρίσαμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Θα ήθελα να σας ευχηθώ κιόλας, γιορτινές μέρες έρχονται, να έχουμε καλά Χριστούγεννα, να έχουμε την υγεία μας τον νέο χρόνο και να είμαστε όλοι γεροί».

Εάν αυτός ο Ολυμπιακός απόψε, είναι αυτός που ονειρεύεται: «Κοιτάξτε, τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από πολύ μικρός. Πάντα το όνειρο ήταν, να κάνεις την υπέρβαση στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα, είχαμε ζήσει πολύ μεγάλες βραδιές στο Καραϊσκάκη. Σήμερα ήταν μία ακόμα μεγαλύτερη, γιατί ήρθε μαζί μ’ αυτή την πρόκριση. Και είδατε ότι αυτός ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει την ομάδα φέτος, τον είδατε πως πανηγύρισε, αυθόρμητα και όμορφα. Άρα, είναι αυτό που ονειρευόμαστε! Είναι αυτό που ονειρευόμαστε όλοι και είναι μία μεγάλη δικαίωση!».

Για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες και αυτοί οι παίκτες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Το είδατε σήμερα. Εμείς συνεχίζουμε. Είμαστε δίπλα στην ομάδα, η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα και οπωσδήποτε θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν παίκτη ακόμα ή δύο που κάνει τη διαφορά, θα το κοιτάξουμε σοβαρά. Αλλά από εκεί και πέρα, σας λέω ότι όλοι οι παίκτες μας είναι πάρα πολύ καλοί. Χτίζεται μία πολύ μεγάλη ομάδα και το μέλλον της ανήκει».

Για το που αφιερώνει τη νίκη και την πρόκριση: «Σε όλο τον κόσμο. Σε όλους τους Έλληνες. Και όπως είπα, ευχαρίστησα τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω απ’ αυτή την ομάδα».