Ο Φράνκο Σολδάνο αφήνει το Σάντα Φε και την ερυθρόλευκη φανέλα της Ουνιόν για να φορέσει εκείνη του Ολυμπιακού! Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο Συλλόγων, που είχαν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, οδηγήθηκαν σε αίσιο τέλος. Και ο Αργεντινός επιθετικός θα αποτελέσει άμεσα μέλος του Θρύλου! Τι απομένει; Να έρθει στην Ελλάδα, να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Και αυτά θα συμβούν το πρώτο διήμερο του 2019.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ και την Ουνιόν πέρασαν από σαράντα κύματα. Η στάση των υπευθύνων του αργεντίνικου Συλλόγου άλλαζε κάθε λίγο. Σε βαθμό που να καταντάει κουραστική. Αλλά στον Ολυμπιακό είχαν προ πολλού αποφασίσει να κάνουν ό,τι δυνατό για να κάνουν δικό τους τον Σολδάνο. Και αφού κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό το περασμένο καλοκαίρι, έφτασαν στα μισά της σεζόν έχοντας το μεγαλύτερο αβαντάζ: Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του 24χρονου φορ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Και ως εκ τούτου θα είχε το δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του εν όψει καλοκαιριού, δίχως να καρπωθεί το παραμικρό η Ουνιόν.

Η πλευρά του Ολυμπιακού, λοιπόν, έριξε στο τραπέζι αυτό το γεγονός. Ότι έχει συμφωνήσει με τον Σολδάνο εν όψει καλοκαιριού. Και εάν δεν γίνει δεκτή η πρόταση για μεταγραφή άμεσα, τότε ο Σύλλογος του Σάντα Φε θα έχανε τον παίκτη ως ελεύθερο. Η τελική πρόταση από τον Πειραιά, λοιπόν, που κατατέθηκε προχθές ήταν πολύ συγκεκριμένη και συνοδευόταν από 24ωρη διορία: Ο Ολυμπιακός προσέφερε 1 εκατ. δολάρια, ποσοστό μεταπώλησης και μπόνους εφόσον ο Σολδάνο αγωνιστεί του χρόνου με την ομάδα του Πειραιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση τη Ουνιόν συγκάλεσε νέο Δ.Σ. και παρά τις έντονες προστριβές μεταξύ των μελών, αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η προσφορά. Δεν είχαν άλλα περιθώρια στο Σάντα Φε. Είτε θα έπαιρναν το παραπάνω ποσό – που μάλιστα χαρακτηρίζεται υψηλό για έναν παίκτη που σε πέντε μήνες μένει ελεύθερος, είτε θα τον έχαναν… τζάμπα. Καθοριστικός, άλλωστε, ήταν ο ρόλος και του 24χρονου άσου, ο οποίος πίεζε με κάθε τρόπο για να μην καθυστερήσει άλλο η μεταγραφή του. Ήθελε πάρα πολύ να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Ευρώπης. Και σε κάθε ευκαιρία ξεκαθάριζε στους ανθρώπους της Ουνιόν ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική του Ολυμπιακού και δεν το κρύβει.