Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, αναφέρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (Τρίτη, 21.00): «Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έχει κάποιους τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, όμως, κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν βγει μπροστά. Είναι πολύ επικίνδυνη και έμπειρη ομάδα. Έχει το φάιναλ φορ στην έδρα της. Έχει μείνει λίγο πίσω στην βαθμολογία, οπότε θέλει νίκες για να πλασαριστεί στην ομάδα. Πάντα τα παιχνίδια κόντρα στην Μπασκόνια είναι πολύ δύσκολα. Έχουν πολύ καλό προπονητή, πολύ καλούς παίκτες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Για τα αλλεπάλληλα παιχνίδια, ο Σπανούλης σχολίασε: «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλη η Ευρώπη παίζει συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλεία μας. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορα και έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη, τα ριμπάουντ για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει πρώτος σκόρερ και στην ιστορία της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως όταν παίζω δεν με απασχολούν τόσο πολύ τα ρεκόρ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Το ρεκόρ είναι κάτι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει και να ευχαριστιέμαι το κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα και φυσικά το να έχουμε υγεία».